18.09.2017 — 11:52

Реформування комунальних ЗМІ обговорили учасники “круглого столу”

Питання реформування комунальних друкованих засобів масової інформації було обговорено на засіданні “круглого столу” з редакторами районних газет за участю начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Інни Михайлової.

До участі у засіданні також долучилася начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Наталія Іванова.

Розпочинаючи засідання Інна Григорівна зазначила, що метою сьогоднішнього зібрання є обговорення та обмін досвідом в питанні реформування комунальних друкованих засобів масової інформації. За її словами це не остання така зустріч, в подальшому управлінням планується організовувати такі “круглі столи”, які допоможуть детально обговорити та знайти вихід у проблемних питаннях, що виникають у журналістів в процесі їхньої трудової діяльності.

Детальніше про особливості реєстрації видань після прийняття рішень про роздержавлення комунальних ЗМІ, розповіла начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Наталія Іванова. Зокрема, про недопущення погіршення трудових прав, пріоритетність щодо укладання угод на висвітлення діяльності органів влади, щодо питання перереєстрації друкованого ЗМІ правонаступником. Вона також поінформувала, які для цього необхідні документи, ознайомила усіх зі зразком заяви про перереєстрацію друкованого засобу масової інформації тощо.

Також головні редактори, які вже пройшли процес роздержавлення поділилися досвідом роботи з іншими учасниками. Як з’ясувалося в процесі спілкування, більшість комунальних видань області позитивно ставляться до роздержавлення засобів масової інформації.

На завершення засідання, директор (головний редактор ПП газети “Трудівник Полісся”. Сьогодні”, голова асоціації місцевої преси Хмельницької області Віра Мальчук зауважила: «В такий не легкий для країни час та період кардинальних реформ необхідно завжди пам’ятати, що ми журналісти”. “Потрібно готувати гарні публікації, більше висвітлювати щоденні життєві історії, долю, роботу наших мешканців. Газета повинна жити читачем, і тоді кожне видання знайде свою аудиторію”, – підсумувала Віра Олександрівна.