16.03.2018 — 16:09

О.Корнійчук: «2018 – це рік впровадження медичної реформи та оновлення медичних установ на Хмельниччині»

Сьогодні у Чемерівцях відкрили оновлене травматологічне відділення у Центральній районній лікарні. Відтепер одночасно там зможуть отримувати медичну допомогу одночасно 20 пацієнтів.

«Фінансова децентралізація дала можливість місцевим громадам, селам, селищам використовувати кошти на вкрай необхідні проекти. А це не просто вирішення поточних проблем, а стратегічний погляд у майбутнє, це розбудова та покращення соціальних об’єктів, які роками фінансувались за залишковим принципом,» – наголосив під час свого виступу голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук.

Нагальна потреба реконструювати травматологію виникла ще у 2016 році. Відділення потребувало розширення та створення додаткової операційної. Проект реалізовували за кошти бюджетів всіх рівнів.

«Цей проект ми розпочали ще у 2016 році. Вже згодом на його реалізацію виділили 3,3 млн. грн з державного, обласного та районного бюджетів. За ці кошти не лише капітально відремонтували 2 поверхи, а й закупили сучасне обладнання,» – зазначив Олександр Олександрович.

Сьогодні в області продовжують залучати кошти на оновлення обладнання та ремонти медичних закладів.

В даний час в відділення забезпечене всім необхідним обладнанням  та інструментами для надання медичної допомоги травматологічного профілю, наявний також повний нейрохірургічний набір для проведення оперативних втручань нейрохіргічного профілю  при черепно-мозкових травмах.

Лікарі травматологи закладу вдало виконують: кістковий остеосинтез, інтрамедульрна фіксація довгих трубастих кісток, застосування апаратів зовнішньої фіксації при політравмах та відкритих переломах кінцівок , малоінвазивні оперативні втручання (артроскопії ,резекція менісків, меніскміктопромії) пластика передньої хрестоподібної зв’язки.

Персонал відділення пройшов спеціалізацію та готовий до запровадження   в  практику ендопротезування кульшових суглобів.