26.06.2018 — 13:12

Вадим Лозовий побував на відкритті книжкової виставки в Ізяславській ЦРБ

Досить часто можна почути, що хороша та книга, яку відкриваєш – смакуючи, а закриваєш – збагатившись.  І це справді так. Важко навіть уявити світ, в якому немає книг, вони розкривають перед нами дивовижні таємниці життя, дають корисні поради, вчать нас розуміти самих себе.

Працівники Ізяславської районної книгозбірні вирішили продемонструвати, що кожна книга має свій неповторний та особливий смак. З цією метою 25 червня в Ізяславській центральній районній бібліотеці у рамках загальноукраїнського культурологічного проекту «Display – кросинг» молодіжної секції Української бібліотечної асоціації  розгорнули свою нову мобільну книжкову виставку «Читай зі смаком».

Метою виставки її організатори визначили просування читання серед всіх категорій користувачів бібліотеки та формування інтересу до книги через колірне, смакове та асоціативне сприйняття.

У день відкриття виставки – 25 червня –  до бібліотеки завітали  голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий та голова Ізяславської районної державної адміністрації Борис Яцков. Вони ознайомились із виставковими модулями, а також  оглянули відділи бібліотеки, читальний зал, комп’ютерний центр, літературну меморіальну вітальню письменника Василя Кравчука, музей старожитностей, тощо.

В ході спілкування із працівниками та відвідувачами районної книгозбірні Вадим Миколайович поцікавився умовами роботи та якістю наданих послуг. Борис Яцков доповів очільнику області про те, що вже розроблено проектно-кошторисну документацію на проведення капітальний ремонту (термомодернізація) будівлі бібліотеки вартістю 4,460 млн. грн. та проведено експертизу. На даний час проект затверджено відповідно до вимог чинного законодавства та проводяться тендерні процедури. Борис Яцков звернувся до голови обласної державної адміністрації із проханням посприяти виділенню коштів з обласного бюджету на реалізацію проекту в сумі 4395.585 тис. грн.

Проведені роботи нададуть бібліотеці сучасного вигляду та забезпечать якісні умови як для працівників так і для її відвідувачів, наголосив голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий.

Довідково. Для виставки-інсталяції ізяславчанами було обрано наступні модулі: «Зі смаком калини», де представлено історичні романи українських сучасних авторів, «Зі смаком кориці» – книги про чари, магію,   фантастика,  фентезійної тематики, модуль «Зі смаком кави» пропонує детективну та пригодницьку літературу, а модуль «Зі смаком тропічних фруктів» пропонує зануритись у чарівний світ географії та подорожей.

Вишукана, елегантна, незвичні і неординарна форма виставкових модулів літературних присмаків не залишить нікого байдужими і викличе бажання прочитати якомога більше книг із різним «смаком».

 

В.Кучерук, Ізславська РДА