26.06.2018 — 13:56

Старосинявщина вчергове долучилась до Всеукраїнської патріотичної акції «Потяг єднання України «Труханівська Січ»

Проект започаткований за ініціативи 86 громадських та волонтерських організацій при підтримці Президента України в рамках реалізації програми з підтримки національної єдності та розпочався у квітні 2016 року (вперше Україною мандрувало 11 потягів та понад 2 тисячі школярів, студентів, учасників Операції Об’єднаних сил з різних куточків нашої країни).

До нашого краю гості завітали втретє. Традиційно таборування відбулось біля Кургану Козацької слави і це символічно, адже цього річ виповнюється 370 років з Дня переможної Пилявецької битви.

Так, 25 червня до учасників Всеукраїнської патріотичної акції «Потяг єднання України «Труханівська Січ», серед яких школярі, студенти, митці, волонтери, представники козацтва, психологи, громадські діячі, військові зі Сходу України завітали голова Старосинявської районної державної адміністрації Ігор Русий, працівники райдержадміністрації, громадські діячі, волонтери.

Учасники таборування та керівники району поклали квіти до Хреста на Кургані Слави та виконали гімн України.

З гордістю очільник району представив старосинявців, творців новітньої історії України: Сердунич Любов Андріївну – нагороджену орденом «За заслуги ІІІ ступеня», громадського діяча, Кравчука Юрія Миколайовича, учасника революції Гідності, сотника Хмельницької сотні, кавалера орденна «За мужність ІІІ-го ступеня», депутата районної ради, Палагу Олександра Івановича – кавалера орденна «За мужність ІІІ-го ступеня», учасника бойових дій на сході нашої держави, які звернулись з промовами до присутніх.

На згадку про зустріч, про славетну Старосинявщину гостям краю були вручені  пам’ятні подарунки.

В розмові з Миколою Миколайовичем Бондарем, співорганізатором акції, громадським діячем, подвижником, учасником Операції Об’єднаних сил, було окреслено план спільних дій на найближчий час по впорядкуванню території Кургану, а також реалізацію багатьох напрямків проекту з національно-патріотичного виховання на теренах Хмельниччини, та Старосинявського району зокрема.

Зустріч переросла в невимушене спілкування, обмін думками, судженнями, баченнями та збагатила всіх учасників дійства, надихаючи на подальшу плідну працю з розбудови української національної ідеї.