23.07.2018 — 10:37

Відбулося чергове засідання архітектурно-містобудівної ради

20 липня відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації під головуванням головного архітектора області Ірини Дунаєвської.

На порядок денний винесено розгляд матеріалів генерального плану та плану зонування населеного пункту населеного пункту Воробіївка Дунаєвецького району Хмельницької області (розробник: ТОВ «Альфа Гарант ЛЛС» (м. Київ), головний архітектор проекту Маркітаненко Сергій Борисович), повторний розгляд генерального плану та плану зонування населеного пункту населеного пункту Красносілка Старокостянтинівського району Хмельницької області (розробник: ПП «Інтенсив-Сервіс» (м.Рівне), доповідач Суряхін Михайло Борисович), розгляд матеріалів генеральних планів та планів зонування населених пунктів Вовча Гора, Рідкодуби, Осташки, Везденьки, Миколаїв Чорноострівської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області (розробник: ТОВ «НК ЗЕМПРОЕКТ» (м. Хмельницький), головний архітектор проекту Козюк Тарас Анатолійович)

У роботі засідання Ради взяли участь староста с. Воробіївка Ткачук Тетяна Василівна, головний архітектор Дунаєвецького району, спеціаліст відділу містобудування та архітектури Дунаєвецької міської ради Мудра Ірина Олександрівна, інженер з охорони праці ПРАТ «Старокостянтинівський спецкар’єр» Косинська Світлана Степанівна.

В ході обговорення було порушено питання щодо розташування кладовищ у межах населених пунктів. У відповідності до вимог ДСанПІН 2.2.2.028-99  кладовища повинні розміщатися поблизу сільських населених пунктів на відстані 300 м до житлової та громадської забудови. Дотримання встановлених законодавством норм повинно мати місце як при виділенні такої земельної ділянки, так і при її використанні.

Проблему нестачі земель, відведених під кладовища необхідно вирішувати комплексно. Територія ділянки, відведеної під кладовище, не повинна піддаватись дії зсувів і обвалів, затоплюватися чи підтоплюватися талими, дощовими і паводковими водами та має характеризуватись легко аерованими ґрунтами. Ділянка повинна мати схил у протилежний бік від населеного пункту і відкритих водоймищ, які використовуються для господарсько-побутових потреб. Максимальний рівень стояння ґрунтових вод від поверхні землі на ділянці має бути не меншим 2-х метрів. Якщо ґрунтові води знаходяться на рівні вище 2-х метрів від поверхні ґрунту, земельна ділянка повинна бути признана непридатною під кладовище.

Було рекомендовано Чорноострівській селищній раді віднайти земельні ділянки під кладовище в межах Чорноострівської ОТГ за межами населених пунктів і представити на розгляд.

Питання щодо розташування в безпосередній близькості кар’єру до населеного пункту Красносілка Старокостянтинівського району може мати значний вплив на довкілля і підлягає оцінці впливу на довкілля відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», тому рекомендовано ПРАТ «Старокостянтинівський спецкар’єр» звернутись до управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації для встановлення величини фонових концентрацій забруднювальних речовин в атмосферному повітрі.

Проекти генеральних планів населених пунктів більшістю голосів вирішено схвалити, зауваження та пропозиції врахувати у робочому  порядку, після розроблення розділу інженерно-технічних заходів цивільної захисту (цивільної оборони) рекомендувати до затвердження відповідно до діючого законодавства.

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації