06.09.2018 — 10:31

Вадим Лозовий з робочим візитом відвідав Полонщину

5 вересня голова облдержадміністрації Вадим Лозовий з робочим візитом відвідав Полонський район, під час якого оглянув цілий ряд об’єктів та провів зустрічі із представниками районної влади, місцевого самоврядування  та  депутатами.

Свою поїздку до району очільник області  розпочав із відвідин  Державного навчального закладу «Полонський агропромисловий центр професійної освіти». Вадим Миколайович ознайомився з його матеріально-технічним забезпеченням, з навчальним процесом та поспілкувався з дирекцією ліцею та колективом.

Особливу увагу Вадим Миколайович приділив питанню вкрай незадовільного стану гуртожитку навчального закладу. Також він не оминув увагою проблему неефективного використання коштів від наданої в оренду землі, яка перебуває на його балансі, та прилеглої території, зокрема, парку. Вадим Лозовий доручив директору навчального закладу Миколі Романюку в найкоротший термін усунути недоліки і запевнив присутніх, що ці питання перебуватимуть на його особистому контролі.

Після цього в приміщенні адмінбудинку за участю голови районної ради Олега Янчука, заступника голови районної державної адміністрації  Олександра Вощатинського, голови Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади Франца Скримського Вадим Лозовий провів зустріч з головами сільських рад, територіальних громад, керівниками правоохоронних та контролюючих органів, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, депутатами районної та Полонської міської рад, керівниками закладів освіти та охорони здоров’я району, громадськістю та місцевими ЗМІ.

Учасники зустрічі обговорили цілу низку питань, що хвилюють мешканців Полонщини, зокрема, реалізацію урядової програми «Нова українська школа», фінансування перевезення пільгових категорій населення, будівництво спортивних майданчиків, ремонт водогону, тощо. Вадим Миколайович запропонував міському голові Францу Скримському особисто прозвітувати перед громадськістю міста про фінансово-господарську діяльність міської ради ОТГ.

Далі Вадим Лозовий ознайомився із роботою  нещодавно відкритого сучасного Центру надання адміністративних послуг. Як зазначалося, у цьому надсучасному закладі, який був створений у Полонській громаді завдяки підтримці проекту “U-LEAD з Європою”,  мешканці району мають можливість отримати майже півтори сотні послуг. Вадим Миколайович зауважив, що будівництво такого ЦНАПу є важливим досягненням не лише для району, а й для всієї області, адже саме завдяки реалізації таких проектів навіть найбільш вперті противники реформи децентралізації змушені визнати її ефективність та результативність.

Також голова побував і в Полонській загальноосвітній школі №4, де поспілкувався з директоркою Т.І.Бучинською та педагогічним колективом школи. Поцікавився ходом усунення наслідків стихійного лиха (сильний дощ напередодні залив окремі класні кімнати) і темпами ремонту покрівлі навчального закладу.

Наступним об’єктом, на якому побував  губернатор,  був ТОВ «Майдан-Вильський кар’єр». Голова наглядової ради керамічної групи «ГОЛДЕН ТАЙЛ» Валентин Шеветовський гостинно зустрів делегацію і розповів про лабораторію та виробничі потужності підприємства, зазначивши, що воно не тільки забезпечує громадян робочими місцями, сплачує податки, а й підтримує місцеві соціальні, культурні, освітні проекти, займається меценатством.

Цього дня  голова відвідав також ТОВ«Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна». Генеральний директор ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна» С.Прудкий   проінформував очільника області, як виконується план-графік  модернізації котельні для зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря та переоснащення очисних споруд. Також він повідомив, що тривають роботи  з масштабної реконструкції фабричної котельні, зокрема, проводиться заміна екранних труб, колосникового транспортера і економайзера.

За словами керівника підприємства, це дасть можливість значно зменшити або практично припинити викиди забруднювальних речовин. Окрім того він доповів, що з метою забезпечення екологічної безпеки в частині запобігання забруднення р. Хомора також проводиться реконструкція очисних споруд підприємства, а саме: прокладаються тимчасові дренажні труби, осушуються ставки біологічної очистки №1 та здійснюється ремонт приміщення для проведення хіміко-біологічних лабораторних досліджень стоків підприємства.

Вадим Миколайович вчергове наголосив, що стабілізацію екологічної ситуації на Полонщині він вважає одним із своїх пріоритетних завдань, а тому і надалі особисто контролюватиме дотримання графіку робіт, аби мешканці території, прилеглої до фабрики,  якнайшвидше побачили позитивні зрушення та перестали потерпати від діяльності підприємства.

На завершення робочого візиту Вадим Миколайович відвідав підприємства ТОВ «Кремень-Древ», яке спеціалізується на деревообробці, та підприємство «Нью Енерджі», що займається переробкою відходів ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика -Україна».