28.09.2018 — 15:28

Вадим Лозовий зустрівся з учасником змагань «Ігри Нескорених» Віктором Шинкаруком

Міжнародні спортивні змагання «Ігри Нескорених» проводяться серед військовослужбовців, ветеранів держав – членів НАТО та стратегічних партнерів Альянсу, які зазнали травм, поранень або захворювань під час чи внаслідок виконання службового обов’язку.

Торік на Національних Іграх змагалися 106 учасників, зараз — 172, з яких 68 потрапили у фінальний відбір. У збірну 2018 року, відповідно до квоти, виділеної для України, увійшли лише 15 осіб. Приємно, що у складі збірної України на «Іграх Нескорених-2018» є і наш земляк – хмельничанин Віктор Шинкарук, військовослужбовець Держприкордонслужби України (плавання/легка атлетика). Віктор Олександрович брав участь в бойових діях протягом 2014 року. У 2017 році був учасником у Invictus Games в м.Торонто (Канада). Цьогоріч змагання проходитимуть з 20 по 27 жовтня 2018 року у м. Сідней (Австралія).

Аби висловити свою повагу та захоплення силою духу і мужністю військовослужбовця, а також запевнити у всебічній підтримці з боку обласної влади, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий особисто зустрівся з Віктором Шинкаруком.

Вадим Миколайович висловив слова вітання учасникам зустрічі та зазначив, що нещодавно мав нагоду взяти участь у церемонії складання Військової присяги курсантами І курсу НАДПСУ ім.Б.Хмельницького і гордиться, що саме такі хоробрі, самовідданні та люблячі свою Батьківщину офіцери оберігають кордони нашої держави.

«Для мене сьогодні надзвичайно приємно зустрітися з вами. Можу сказати на 100%, що особисто я буду вболівати та слідкувати за проходженням змагань. Хочу, щоб ви були впевнені, що тут у вас є серйозний тил, адже саме такі, як ви, виводите на світову арену ім’я держави Україна, тому на вас покладаються високі надії», – зауважив голова адміністрації.

В свою чергу, Віктор Шинкарук запевнив Вадима Миколайовича, що попередній досвід змагань стане в пригоді, і всі спортивні випробування будуть успішно пройдені.

За словами військовослужбовця, головне під час змагань – це мотивація та підтримка інших учасників змагань, військових, які повернулися з зони бойових дій, колег, ветеранів військової служби та обласної влади. І як відмітив  Віктор Шинкарук, вона у нього є.

Порушили учасники зустрічі і питання реабілітації військовослужбовців, які повернулися з зони бойових дій.

Очільник області запевнив, що обласна адміністрація буде ініціювати дане питання перед обласною радою, яка в свою чергу має розробити відповідну програму. На сьогоднішній день Вадим Лозовий не вбачає у вирішенні даного питання ніякої проблеми, оскільки в області є багато підприємств, які занепали і на базі яких можна відбудувати такий реабілітаційний центр.

Зі свого боку, представники НАДПСУ ім.Б.Хмельницького як один з варіантів запропонували побудувати такий реабілітаційний центр на базі академії.

Вадим Миколайович зазначив, що будуть розглянуті усі можливі варіанти, аби реабілітаційний центр міг надавати повний спектор як медичних, так і психологічних послуг, аби віддячити тим людям, які сьогодні захищають нашу державу. Також голова адміністрації зауважив, що дане питання перебуватиме на його особистому контролі.

Довідково:

Віктор Шинкарук народився 26 квітня 1982 року у місті Хмельницькому. У 2003 році закінчив Національну академію прикордонних військ України та був розподілений до Луганського прикордонного загону. До листопада 2014 року проходив службу на посаді начальника фізичної підготовки та спорту відділу підготовки персоналу Луганського прикордонного загону.

З початком пікетування Служби безпеки України у Луганській області, брав участь у облаштованні позиції для оборони управління прикордонного загону від можливого подібного сценарію з боку проросійсько налаштованих, невдоволених життям місцевих мешканців та “гостей” з Росії.

Вночі 02 червня 2014 р. близько 4 години ранку розпочався обстріл прикордонного загону з різних видів стрілецької зброї.

Персонал Луганського загону мужньо тримав оборону на протязі двох діб чекаючи підмоги, яка так і не прибула. На той час усі в’їзди та виїзди до міста Луганськ було перекрито блокпостами, а військові частини, що знаходились у місті були під контролем сепаратистів. Було прийнято рішення покинути розташування частини та перебазуватись у найближчий до лінії розмежування відділ прикордонної служби.

Два наступні дні після того, як було покинуто управління загону з’явилося багато бажаючих допомогти. Допомога полягала у наданні бронежилетів та кевларових шоломів, що надсилалися з міста Києва для персоналу загону.

Значущим днем для військовослужбовця стало осколкове поранення ноги під час вибуху протипіхотної міни, яке він отримав, коли був у складі групи по обстеженню місця обстрілу відділу прикордонної служби “Мілове”.

Цією подією і закінчилася служба у Луганському прикордонному загоні. Далі лікування, реабілітація, нове місце служби – Чернівецький прикордонний загін, а відтепер Національна академія прикордонної служби.

Спортом займається Віктор Шинкарук постійно. З 02 по 16 жовтня 2018 року спортсмен проходитиме III етап підготовки на базі ЦСК м.Києва з подальшим виїздом 17 жовтня 2018 року до м. Сідней. Спортивною екіпіровкою забезпечено за рахунок міністерства оборони України та спонсорських коштів.