19.11.2018 — 14:05

У місті провели освітній семінар з лікування гастроентерологічних захворювань в педіатрії

15 листопада у м. Хмельницькому відбувся науково-практичний семінар на тему: «Впровадження новітніх технологій діагностики та лікування гастроентерологічних захворювань в педіатрії». До участі у заході запросили завідувачів дитячими консультаціями, педіатрів, неонатологів, дитячих інфекціоністів, лікарів – імунологів, гастроентерологів, алергологів дитячих, лікарів загальної практики/сімейної медицини.

На початку зустрічі головний педіатр Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Лариса Добровольська обговорила з колегами питання роботи педіатричної служби області, окреслила недоліки в роботі окремих районів, а декого й похвалила за гарні показники.

Далі про епідеміологічну ситуацію та вакцинацію в Хмельницькій області повідомив головний епідеміолог ДОЗ ОДА Олександр Мирний.

У науковій частині освітнього семінару брали участь відомі фахівці в галузі педіатрії з різних куточків України. Зокрема, головний науковий співробітник відділення захворювань органів дихання та респіраторних алергозів у дітей ДУ «Інститут педіатрії, акушерства та гінекології ім. акад. О.М. Лук’янової НАМН України», д. мед. н. Тетяна Уманець прочитала лекцію щодо підходів до лікування бронхіальної астми у дітей в умовах реформування системи охорони здоров’я України, а також про сучасні підходи до діагностики та лікування бронхіальної астми та коморбідні стани у дітей.

Завідувач кафедри педіатрії післядипломної освіти Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця,д. мед. н., професор Юрій Марушко свою доповідь присвятив корекції астено-невротичних проявів у дітей із первинною артеріальною гіпертензією та обґрунтуванню застосування фітопрепаратів у педіатрії.

Завідуюча кафедрою педіатрії № 2 «Української медичної стоматологічної академії», д. мед. н., професор Тетяна Крючко розповіла колегам про нові можливості та перспективи застосування в педіатрії лантибіотиків; рекурентні респіраторні інфекції та абдомінальний синдром у дітей; вірусні та бактеріальні риносинусити в практичній роботі педіатра; інфекції сечовивідних шляхів у дітей, алгоритм їх діагностики та ведення.

По закінченні семінару зареєстровані учасники отримали відповідні сертифікати.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.