26.11.2018 — 17:06

Геннадій Зубко провів Всеукраїнську селекторну нараду

26 листопада під головуванням Віце-прем’єр-міністра  України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка відбулась Всеукраїнська селекторна нарада з питань щодо виконання завдань, передбачених заходами з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості, стану будівництва в регіонах пріоритетних соціальних об’єктів, а також конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть бути реалізовані за рахунок коштів ДФРР у 2019 році.

Від Хмельниччини участь у нараді взяли заступник голови адміністрації Світлана Павлишина та керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

Розпочинаючи селекторну нараду, Геннадій Зубко наголосив, що у зв’язку з погіршенням погодних умов, керівникам на місцях необхідно звернути увагу на утримання в якісному стані всього дорожнього господарства, а при погіршенні погодних умов посилити роботу, яка стосується безпеки транспортних шляхів.

Далі учасники наради перейшли до розгляду питань порядку денного. Так, першим питанням розглянуто стан реалізації в регіонах проектів нового будівництва амбулаторій, що фінансуються у 2018 році за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.

Зокрема, для Хмельниччини на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості були враховані кошти відповідної субвенції у загальній сумі 213 280 тис.гривень.

З урахуванням специфіки області передбачено побудувати 27 нових амбулаторій (25 амбулаторій на 1-2 лікаря з житлом для лікаря та 2 амбулаторії на 3-4 лікаря без житла).

Станом на 26.11.2018 року розроблено проектно-кошторисну документацію з будівництва, отримано висновки державної експертизи, оголошено тендерні процедури за всіма об’єктами будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Отримано дозвільні документи на виконання будівельних робіт на 23 об’єкти.

За результатами завершених тендерних процедур укладено 20 договорів на виконання робіт, розпочато роботи з будівництва 20 амбулаторій.

За цим показником Хмельницька область входить в п’ятірку лідерів.

Підсумовуючи дане питання, Геннадій Зубко в черговий раз наголосив, що саме розпорядники коштів відповідають за ефективне впровадження проектів на місцях.

Також Геннадій Григорович доручив профільним заступникам посилити контроль за якістю інформації, яка подається до Мінрегіону, оскільки зафіксовані випадки завищення вартості робіт та обладнання, а також надання недостовірної інформації щодо реального стану будівництва амбулаторій.

Обговорили на селекторній нараді і питання стану реалізації в регіонах проектів будівництва дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків. Так, відповідно до розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа, для Хмельницької області виділено 14 808 100 грн.

На даний час розподілено коштів субвенції у сумі 14 708 323 грн., з них:

10 590 006 грн. – на придбання 34 житлових обʼєктів для 39 дітей-сиріт та осіб з їх числа;

3 968 317 грн – на придбання 2 житлових приміщень для дитячих будинків сімейного типу;

150 000 грн. – на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво житла для дитячого будинку сімейного типу в с. Копачівка Деражнянського району.

Станом на сьогодні, за рахунок державної субвенції, місцевими органами самоврядування придбано 22 житлових обʼєкти для 27 дітей-сиріт та осіб з їх числа.

В продовження селектору, учасники також ознайомилися із ситуацією щодо розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг, реалізацією в регіонах проектів Нового освітнього простору за рахунок державних коштів та питання щодо конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть бути реалізовані за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році.