07.03.2019 — 12:08

Староушицькі ліцеїсти – переможці фіналу конкурсу «Вчимось сортувати»

Прибирання довкілля і постійний догляд за ним та залучення дітей і учнівської молоді до участі у цій важливій суспільній справі – один із важливих елементів екологічної освіти, виховання та формування екологічної культури підростаючого покоління.

Серйозна увага цьому напрямку роботи приділяється педагогічним колективом Староушицького ліцею, де здавна дбають про залучення дітей до збереження й охорони природи рідного краю.

Так, 4 березня Київ привітно зустрічав делегацію з Хмельниччини – переможців фіналу екологічного конкурсу «Вчимося сортувати», організаторами якого є громадські організації «Український центр європейської політики» та «Україна без сміття» за підтримки Британського посольства в Україні. Переможцями фінального етапу конкурсу, реалізованого в рамках проекту British Embassy Kyiv, столична конкурсна комісія обрала 2-х учнів Староушицького ліцею Кам’янець-Подільського району – Григор’єва Олександра, учня 4 класу та Волошину Валерію, ученицю 6 класу, конкурсні роботи яких було визнано в числі  найкращих, а їх виконавців було запрошено в місто Київ для вручення їм нагород.

Нагородження переможців цього заходу проходило на станції глибокого сортування сміття No Waste Recycling Station (ГО «Україна без сміття»), де ліцеїсти на власні очі отримали можливість побачити скільки цінного ресурсу для переробки є навколо нас та дізналися багато цікавих пізнавальних фактів з цього напрямку господарювання людей в Україні та зарубіжних країнах.

Крім вручення дипломів та цінних подарунків від Видавництва «Ранок», фіналістам Конкурсу організували також цікаву й пізнавальну екскурсію в музей вторинної сировини, або як його ще називають «музей непотрібних речей», що розташований на території заводу з переробки вторсировини «Київміськвторресурси». Цей музей, колекція якого почала формуватися ще в далекому 1943 році під час другої світової війни і окупації Києва фашистами, напевно, є одним із найдивовижніших музеїв Києва, адже його наповнюють речі та об’єкти, які в різні часи були принесені сюди самими киянами.

Дипломами за активну участь у проекті British Embassy Kyiv організатори нагородили також директора ліцею Ковтуняка Василя Сергійовича та вчителя Левко Ларису Афанасіївну, яка є керівником гуртка юних екологів, що вже тривалий час працює на базі ліцею. А для ліцею зі столиці було презентовано комплекти тематичної літератури і контейнерів для сортування сміття та побутових відходів.

Отримавши масу яскравих вражень від столиці, староушицькі юні захисники довкілля висловлювали слова щирої вдячності  організаторам Конкурсу – Акуленко Любові, Юлії Литвиненко, ГО «Український центр європейської політики», Євгенії Аратовській, ГО «Україна без сміття», Анастасії Апенько, Видавництву «РАНОК», Ользі Фурсік та УМКА  за високу оцінку виконання їх конкурсних робіт, щире спілкування й підтримку та цікаву пізнавальну програму знайомства зі столицею України.

Вітаємо староушицьких ліцеїстів з мальовничої Наддністрянщини і їх педагогів та сподіваємось, що в 2019 році вони отримають ще ряд почесних відзнак за свою працю й природоохоронну діяльність.

За матеріалами ХОЕНЦУМ.