20.05.2019 — 08:32

У Хмельницькому провели «Школу ендокринології для сімейних лікарів»

16 травня у конференц-залі Державного патологоанатомічного центру відбулася науково-практична конференція у рамках освітнього проекту «Школа ендокринології для сімейних лікарів». Організували захід під егідою Міністерства охорони здоров’я України за сприяння Національної академії медичних наук України, Української Асоціації клінічних ендокринологів, Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА, ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В. П. Комісаренка НАМН України», кафедри ендокринології НМАПО ім. П. Л. Шупика.

Науково-практичний освітній проект «Школа ендокринолога», за задумом організаторів,є якісно новим рівнем циклової освіти для фахівців, котрі займаються діагностикою та лікуванням хворих з різною ендокринною патологією. У рамках заходу його учасники можуть отримати сучасну і найбільш актуальну інформацію, ознайомитися з новими напрямами в ендокринології та медицині в цілому. Сам формат «Школи ендокринолога» продуманий таким чином, щоб оригінально подати теоретичний матеріал, організувати інтерактивне спілкування з аудиторією та кожним учасником окремо, розкрити міждисциплінарну практичну спрямованість інформації, провести зріз вихідних знань та порівняти їх з подальшим тестуванням, що відобразить динаміку навчання. Все це поєднали з класичними формами проведення науково-практичних конференцій у сфері медицини.

Викладачами «Школи ендокринолога» є доктор мед. наук, лікар вищої категорії, ст. наук. співробітник Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В. П. Комісаренка, т`ютор Школи Любов Соколова; кандидат мед. наук, ст. науковий співробітник Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В. П. Комісаренка Юлія Булдигіна; кандидат мед. наук, головний ендокринолог ДОЗ Хмельницької ОДА, асистент кафедри терапії з курсом загальної практики-сімейної медицини ФПО ВНМУ ім. М. І. Пирогова Лілія Могильницька.

Під час заходу учасникам роз’яснили настанови для первинної медичної допомоги з напрямку «Ендокринологія»; алгоритм діагностики цукрового діабету; діагностику та лікування патології щитоподібної залози у дитячому віці; предіабет; класи цукрознижуючих препаратів; особливості діагностики порушень вуглеводного обміну у дітей; гіпотиреоз та дії лікаря на етапі первинної ланки (розбір клінічного випадку); інгібітори НЗКТГ-2 у практиці лікаря первинної ланки; ускладнення цукрового діабету та дії лікаря на етапі первинної ланки; гестаційний діабет (розбір клінічного випадку).

Учасники освітнього проекту «Школа ендокринології» впевнені, що він заявив про себе як про знакову подію останніх років в галузі ендокринології.

Хмельницький обласний Центр громадського здоров’я.