24.05.2019 — 09:16

Цьогоріч в області планується забезпечити оздоровленням та відпочинком близько 48 тисяч дітей

23 травня відбулася всеукраїнська відеоселекторна нарада з питань організації та проведення відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2019 року. Провів нараду директор Департаменту забезпечення прав дітей і усиновлення Мінсоцполітики Руслан Колбаса. Від Хмельниччини участь в нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина, представники Департаментів соцзахисту населення, охорони здоров’я, освіти і науки облдержадміністрації, управління молоді і спорту ОДА, головного управління Держпродспоживслужби в області.

У ході наради учасники обговорили стан підготовки до оздоровчої кампанії у 2019 році, дотримання вимог законодавства з метою забезпечення якісного надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, а також безпеки дітей під час відпочинку.  Також порушили питання організації підвезення дітей до літніх таборів, оздоровлення дітей у «Міжнародному дитячому центрі «Артек» й «Дитячому центрі «Молода гвардія», оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Руслан Колбаса наголосив, що ці питання є пріоритетними. Посадовець зазначив, що  цьогоріч на оздоровлення та відпочинок заплановано 1 мільярд 210 мільйонів гривень, що на 130 мільйонів більше, ніж у 2018-му. Планується, що в Україні буде функціонувати 10 тисяч 220 профільних закладів. Порівняно з минулим роком, відкривається на 38 оздоровчих установ менше, відпочинку – на 1100.

Також під час наради приділили увагу питанням забезпечення літніх таборів кваліфікованими медичними працівниками, дотримання норм пожежної безпеки в установах та контролю за достовірністю наданих медпрацівниками довідок, із якими діти приїжджають у заклади, з метою запобігання розповсюдження інфекційних захворювань, зокрема, кору.

На завершення заслухали представників областей. Світлана Павлишина, інформуючи про хід підготовки Хмельниччини до оздоровчої кампанії, зазначила, що цього літа в області будуть працювати 198 закладів оздоровлення та відпочинку, а саме: 8 закладах оздоровлення (7 позаміських, 2 санаторного типу), 188 закладах відпочинку (168 з денним перебуванням, 13 – праці і відпочинку, 3 наметових містечках.

Цьогоріч в рамках Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2022 року в обласному бюджеті передбачено 5 369,0 тис.грн. на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, для дітей, які виховуються в інтернатних закладах області, на суму 4 060,7 тис.грн., з бюджетів районів, міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад – 17 404,6  тис.грн., заплановано залучити 7 594,0 тис.грн. позабюджетних коштів.

У цьому році в області планується забезпечити оздоровленням та відпочинком близько 48 тис. дітей шкільного віку, що становить 38% від їх загальної чисельності.

Також оздоровленням та відпочинком планується охопити 26 тис. дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.