20.06.2019 — 18:35

У Шпиченцях тренувалися, як діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації у військовій частині А-1827

Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2019 рік, 19 червня під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрія Кореви спільно з групою антитерористичного центру при УСБУ у Хмельницькій області, проведено тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А – 1827.

До проведення тренувань залучалися: начальники  обласних спеціалізованих служб цивільного захисту Хмельницької області, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади у Хмельницькій області; комісії з питань евакуації та ТЕБ і НС Хмельницької облдержадміністрації, комісії з питань евакуації та ТЕБ і НС Деражнянського та Летичівського районів; управління з питань цивільного захисту Хмельницької облдержадміністрації, Головне управління НП України в області, Головне управління ДСНС України в області; Навчально – методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області; комісії з питань евакуації та евакуаційні органи Шпичинецької  сільської ради Деражнянського району та Меджибізької селищної ради ОТГ Летичівського району; голови Деражнянської і Летичівської райдержадміністрацій; міській голова Деражнянської міської ради; голови сільських рад Деражнянського району; голови Вовковинецької та Меджибізької ОТГ.

Фахівці військової частини А–1827 ознайомили присутніх із будовою та характеристиками боєприпасів і можливими наслідками, що можуть бути завданими під час їх неконтрольованої детонації та розльоту.

В ході тренування практично відпрацьовано питання оповіщення органів управління та населення при виникненні надзвичайної ситуації із залученням регіональної та місцевої систем оповіщення.

Організовано роботу органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області у ВЧ А – 1827.

Особливу увагу приділено питанню евакуації населення. Розгорнуто та організовано роботу збірних пунктів евакуації населення на базі будинку культури в с. Шпиченці та с. Лисогірка.

Організовано евакуацію з місць проживання осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення спеціальним та пристосованим транспортом із закріпленими працівниками соціального захисту. Для життєзабезпечення евакуйованого населення розгорнуто приймальний пункт евакуації в смт. Меджибіж на базі ЗОШ, де організовано першочергові заходи життєзабезпечення евакуйованих, організовано надання необхідної медичної та психологічної допомоги, створено умови для матерів з догляду за дітьми, організовано харчування евакуйованого населення.

Було розгорнуто навчально-консультаційний пункт з навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях НМЦ   ЦЗ та БЖД в холі ЗОШ №2 м. Деражня.

Працівниками ГУ НП в області відпрацьовано заходи щодо забезпечення публічної безпеки та організації роботи блок – постів, охорони громадського порядку, організації обліку транспорту та населення, що виїжджало за допомогою відео фіксації.

За підсумками тренування встановлено, що органи управління та сили цивільного захисту області здатні виконувати завдання за призначенням.

За інформацією управління з питань
цивільного захисту населення облдержадміністрації