25.09.2019 — 17:27

У Хмельницькому відбувся навчальний семінар-майстер-клас «Здоров’я жінки у 21 столітті»

24 вересня у виставковій палаті Хмельницької торгово-промислової палати провели навчальний семінар-майстер-клас «Здоров’я жінки у 21 столітті». До участі в освітньому заході запросили акушер-гінекологів та лікарів загальної практики-сімейної медицини.

Лекції читали науковці Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика (професор, зав. кафедрою акушерства, гінекології та медицини плоду, заслужений лікар України, д. мед. наук Світлана Жук; професор кафедри акушерства та гінекології № 1, д. мед. наук Тамара Романенко), ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України» (професор, зав. кафедрою акушерства і гінекології,заслужений діяч науки та техніки України, д. мед. наук Валентин Потапов), ФПДО ЛНМУ ім. Д. Галицького (професор, зав. кафедрою акушерства, гінекології та перинатології,д. мед. наукВіра Пирогова), НМУ ім. акад. О. О. Богомольця (професор, зав. кафедрою клінічної фармакології, д. мед. наук Ганна Зайченко).

Тематика доповідей охоплювала проблеми галузі акушерства та гінекології. Зокрема, профілактики ранніх втрат плода у вагітних; окремих аспектів якості життя сучасної жінки; сучасних підходів до вирішення проблем вагітності з точки зору фармаколога; негормональної профілактики та корекції гіперпроліферативних процесів; акушерських ризиків та можливостей профілактики несприятливих наслідків. Крім того, у рамках навчального семінару відбувся майстер-клас з проблем перименопаузального періоду.

Також учасники заходу прослухали лекції про можливості медицини плоду в Україні та огляд міжнародних рекомендацій щодо патології ранньої вагітності.

Після закінчення навчального семінару зареєстровані учасники отримали відповідні сертифікати.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр громадського здоров’я.