18.10.2019 — 17:21

#ТиНеТовар: у Хмельницькому пройшла «Хода за свободу»

Сьогодні жителі міста Хмельницького, студенти та небайдужі громадяни взяли участь у глобальній щорічній акції з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, яку світова спільнота відзначає 18 жовтня. Акція спрямована на підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгiвлi людьми, поширення важливої інформації про тенденції її розвитку та небезпеку, яку вона становить. Цей захід не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка проходить вже шостий рік поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві.

Цього року небайдужі громадяни знову вийшли на вулиці своїх міст, аби об’єднати зусилля та зробити свій вклад у відновлення справедливості. WalkforFreedom в Україні розпочався 18 жовтня в обласних центрах та закінчиться фінальною для 2019 року Ходою у м. Києві 19 жовтня.

WalkforFreedomу м. Хмельницькому розпочався з прес-конференції за участю спікерів від структурних підрозділів облдержадміністрації, обласного центру зайнятості, управління державної міграційної служби України у Хмельницькій області, Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області, Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області, громадських організацій.

Виступаючі розповіли про реалії торгівлі людьми в світі та Україні, а також роздали усім присутнім інформаційні листівки. Учасники заходу були одягнені в одяг чорного кольору, в руках тримали чорні парасолі з логотипом “WalkforFreedom”. «Хода за свободу» пройшла від UA:Поділля через  Майдан Незалежності по вул. Гагаріна до Майдану Незалежності.

Акція була проведена у партнерстві з Департаментом соціального захисту населення ОДА, Департаментом освіти і науки ОДА, Представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області, Національної поліції та інших суб’єктів Національного механізму взаємодії.

Сучасне рабство – це міжнародний злочин, який вражає усі нації, та впливає на людей усіх рівнів достатку. Організатори акції висловили впевненість, що через акцію WalkforFreedom зможуть розвивати діалоги, які будуть сприяти попередженню проблеми, покращенню підтримки постраждалих та переслідуванню торговців людьми на глобальному рівні.