18.11.2019 — 14:51

На Хмельниччині стартує  І етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

З 25 по 29 листопада  у Хмельницькій області вперше відбуватиметься відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». Організатор конкурсу – Департамент освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації.

Конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» покликаний сприяти зростанню престижності робітничих професій, розвитку професійної освіти шляхом гармонізації кращих практик і професійних стандартів. Це своєрідні олімпійські ігри для здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, а також молодих робітників і фахівців віком від 18 до 22 років, що проводяться кожні два роки у міжнародному форматі за 6 секторами світової економіки.

Цьогоріч у конкурсі візьме участь 61 учасник, що представлятимуть заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, а також підприємства й організації Хмельниччини.

Реєстрація та урочистості з нагоди відкриття престижного змагання відбудуться 25 листопада об 11:00 год у приміщенні відділення юридичного факультету Хмельницького університету управління та права ім.Л.Юзькова (м. Хмельницький, вул.Проскурівська,57). Далі учасники Конкурсу роз‘їдуться до місць його проведення. Таких майданчиків буде вісім.

Так, свої знання та вміння зварювальних робіт конкурсанти демонструватимуть на базі Нетішинського професійного ліцею. Майбутні кондитери змагатимуться в стінах ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей», а токарі – у ДНЗ «Вище професійне училище №11 м.Хмельницького». ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» прийматиме конкурсантів із перукарського мистецтва, а Шепетівський професійний ліцей прийматиме електромонтажників. За перемогу у компетенції «Слюсарні роботи» майстри цієї галузі будуть боротися у Вищому професійному училищі № 25 м.Хмельницького. За право називатись найкращими молодими будівельниками йтиме змагання у Вищому професійному училищі № 4 м.Хмельницького. Талановитих молодих технологів та дизайнерів одягу чекають у ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг», а найвправніших кулінарів – у Хмельницькому професійному ліцеї.

Імена кращих у кожній із компетенцій дізнаємося 29 листопада 2019 року, коли за підсумками роботи журі відбудеться нагородження переможців. Початок нагородження відбудеться об 11:00 год у приміщенні Відділення юридичного факультету Хмельницького університету управління та права ім.Л.Юзькова (м. Хмельницький, вул.Проскурівська,57).

Переможці І етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» візьмуть участь у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine», який відбудеться у квітні-травні 2020 року в м.Київ.