04.12.2019 — 17:25

Ще одна громада Хмельниччини отримала доступ до якісних адміністративних послуг

Створення системи надання якісних адміністративних послуг – це одна із ключових задач місцевого урядування для забезпечення комфорту громадян. Наразі у контексті реформи децентралізації особлива увага в державі приділяється питанню створення її підрозділів саме на рівні об’єднаних територіальних громад. Значну фінансову та методичну допомогу надають також європейські партнери – Програма  «U-LEAD з Європою».

Нещодавно на Хмельниччині нові ЦНАПи з’явилися у Сатанівській та Берездівській ОТГ, а вчора цей перелік поповнила Ганнопільска ОТГ. 3 грудня відбулося урочисте відкриття сучасного Центру надання  адміністративних послуг Ганнопільської сільської об’єднаної територіальної громади, і він є десятим, відкритим в області за підтримки Програми  «U-LEAD з Європою». Завдяки їй мешканці громади отримали доступ до 144 адміністративних послуг. Також коштом програми ЦНАП забезпечено меблями та сучасним ІТ-обладнанням.

Реєстрація актів цивільного стану, місця проживання, нерухомості, бізнесу, соціальні послуги – це ті найпопулярніші послуги, які будуть надаватись у зручному та комфортному як для суб’єктів звернення, так і для працівників ЦНАПу приміщенні. Капітальний ремонт приміщення ЦНАПу Ганнопільська ОТГ провела за рахунок цільової субвенції. Не забули тут і про доступність для осіб з обмеженими можливостями та відвідувачів з дитячими візочками, обладнавши приміщення пандусами. Також встановлено дитячий куточок.

З метою покращення якості та спрощення процедур надання адміністративних послуг Ганнопільська громада уклала відповідні угоди про співпрацю з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, управлінням соціального захисту населення Славутської райдержадміністрації, Головним управлінням Держгеокадастру у Хмельницькій області,

Співробітники ЦНАПу отримали доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи ЦНАП – «Вулик», розробленого проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою», та пройшли п’ятимодульну навчальну програму з підвищення кваліфікації, розроблену українськими, шведськими та естонськими експертами.

 

За інформацією відділу з питань розвитку
підприємництва та регуляторної політики
управління з питань розвитку підприємництва
та споживчого ринку ДЕРПІ ОДА

фото: Ганнопільська ОТГ