02.12.2019 — 18:01

Проведено засідання робочої групи з розробки програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Хмельницької області на 2020-2022 роки

02 грудня під головуванням т.в.о. заступника голови адміністрації Сергія Ткачука проведено засідання робочої групи з розробки програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Хмельницької області на 2020-2022 роки.

Під час засідання до уваги членів робочої групи був представлений проєкт вищевказаної програми. Як пояснив Сергій Ткачук, розробленню програми передували відповідні листи Міністерства інфраструктури України та Укравтодору з рекомендаціями, які обов’язково має містити обласна програма. Так, в ній має бути визначений конкретний перелік доріг, на яких будуть здійснюватися ремонтно-будівельні роботи, а також визначенні пріоритетні дороги, а саме: забезпечення під’їздів до опорних закладів освіти, охорони здоров’я, індустріальних парків та інших соціально важливих об’єктів.

Під час засідання члени робочої групи ознайомилися з проєктом програми, погодили завдання, на підставі яких буде формуватися програма, а також обговорили питання обсягу  та частки фінансування програми. Усі пропозиції та зауваження озвучені членами робочої групи будуть внесенні до програми і на черговому засіданні, яке відбудеться 06 грудня, мають її погодити.

Довідково: Метою програми є відновлення і розвиток автомобільних доріг загального користування місцевого значення для підвищення на них рівня безпеки руху, швидкості, комфортності та економічності перевезень, створення сучасної мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення, яка дозволить поліпшити якість та збільшити обсяг вантажних і пасажирських перевезень, розширити можливості реалізації транзитного потенціалу країни та покращити інвестиційний клімат, забезпечити ефективність транспортних послуг та збільшити використання потенціалу вітчизняної промисловості.