05.12.2019 — 13:00

7 грудня – День місцевого самоврядування

7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування. Неможливо переоцінити роль місцевого самоврядування у розвитку та розбудові країни, особливо зараз, коли свого логічного завершення добігає одна з найуспішніших  реформ – реформа децентралізації. Завдяки їй органи місцевого самоврядування сьогодні, з утворенням об’єднаних територіальних громад, мають повноваження та фінансові можливості, аби самостійно визначати шлях розвитку своїх територій, обирати де, коли і що будувати, не чекаючи вказівок від держави. І ми зараз бачимо, як завдяки мудрим керівникам наших  громад рідна Хмельниччина відроджується та розквітає.

Напередодні свята в Будинку рад відбулося урочисте засідання, присвячене відзначенню Дня місцевого самоврядування. Від облдержадміністрації усіх присутніх в залі привітав перший заступник голови ОДА Володимир Кальніченко. Посадовець подякував кожному активному і небайдужому жителю Хмельницької області, депутатам місцевих рад, старостам, міським, селищним, сільським головам за енергію, креативні ідеї, сумлінну працю, що поліпшують якість життя подолян, розвивають громади, покращують благоустрій міст і сіл Хмельниччини. Він також відзначив, що позитивні результати реформи децентралізації також є свідченням того, що в  області налагоджена ефективна співпраця органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, та висловив надію, що ця співпраця буде продовжуватися і надалі на благо розвитку нашого краю.

Володимир Ілліч побажав усім громадам розвиватись, рухатись вперед, приймати відповідальні і корисні для людей рішення.

“Маємо згуртуватись і працювати на Україну, щоб побудувати державу, про яку мріє кожен з нас, державу, в якій комфортно жити і де всі захищені,” – наголосив він. Далі Володимир Кальніченко вручив відзнаки облдержадміністрації.

Так, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Дмитра Габінета, за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальних громад та з нагоди Дня місцевого самоврядування Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

Гладуняка Івана Васильовича – депутата обласної ради

Богуцьку Наталію Станіславівну – начальника відділу фінансово-господарського забезпечення виконавчого апарату обласної ради

Зеленко Тетяну Іванівну – заступника керівника виконавчого апарату обласної ради, депутата обласної ради

Іващука Сергія Петровича – депутата обласної ради

Когута Сергія Анатолійовича – Солобковецького сільського голову Ярмолинецького району

Медведюк Маргариту Іванівну – Ганнопільського сільського голову Славутського району

Моцного Миколу Івановича – депутата обласної ради

Нів’євського Володимира Віталійовича – Женишковецького сільського голову Віньковецького району

Поворозника Володимира Васильовича – депутата обласної ради

Поліщук Валентину Миколаївну – керуючого справами виконавчого апарату обласної ради

Присяжного Володимира Броніславовича – депутата обласної ради

Смаля Юрія Валентиновича – депутата обласної ради

Тимчука Анатолія Сергійовича – Староушицького селищного голову Кам’янець-Подільського району

Фрідмана Артура Давидовича – депутата обласної ради

Шрейдера Олександра Васильовича – Новосільського сільського голову Ізяславського району