05.12.2019 — 16:50

Управління Держпраці: визначено переможців конкурсу малюнку «Моя родина – енергетика»

В рамках проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Охорона праці очима дітей» відбулося оцінювання художніх робіт дітей –  учасників конкурсу «Моя родина – енергетика».

Компетентне журі, до складу якого увійшли представники Управління Держпраці у Хмельницькій області, АТ «Хмельницькобленерго», ДП «Подільський ЕТЦ», Фонду соціального страхування, профспілок, засобів масової інформації, відібрало дев’ять найкращих малюнків у трьох вікових категоріях, які посіли відповідно 1,2,3 місце.

Конкурсні роботи виконанні за тематикою охорони праці та промислової безпеки, які висвітлюють безпечне ведення робіт у енергетиці та профілактичні заходи з електробезпеки в побуті.

Перший заступник начальника Управління Держпраці у Хмельницькій області Олександр Логвин зазначив: «Енергетика – одна із найважливіших галузей життєзабезпечення, водночас вона продовжує залишатися однією із травмонебезпечних. На щастя цього року на Хмельниччині не сталося жодного нещасного випадку із смертельним наслідком в енергетиці. Залучення творчого потенціалу дітей до проблем охорони праці, ризиків у сфері електробезпеки, підвищить у майбутньому їх відповідальність за свою власну безпеку та сприятиме вихованню у дитини свідомого ставлення до безпечного поводження на робочому місці, а також підвищить її обізнаність щодо права на безпечні та здорові умови праці».

Малюнки переможців прикрасять календарі, блокноти та зошити. Художні роботи минулорічних переможців прикрасили календарі на 2020 рік, розклад уроків, плакати з електробезпеки.

Усі роботи в подальшому візьмуть участь у відбірковому регіональному турі Всеукраїнського конкурсу «Охорона праці очима дітей – 2020».

Нагородження переможців відбудеться у грудні, в рамках святкування Дня енергетика.