06.12.2019 — 17:46

Делегація з Хмельниччини взяла участь у парламентських слуханнях “Земельна реформа: вітчизняна модель обігу земель сільськогосподарського призначення”

4 грудня делегація з Хмельниччини на чолі з першим заступником голови адміністрації Володимиром Кальніченком взяла участь у парламентських слуханнях “Земельна реформа: вітчизняна модель обігу земель сільськогосподарського призначення”, які проходили у Верховній Раді України. Участь у засіданні також взяли народні депутати, представники Уряду і зацікавлених міністерств, місцевих і державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, науковці, представники профільних земельних та аграрних спілок, фермери та провідні виробники сільськогосподарської продукції, власники та користувачі земель сільськогосподарського призначення.

Слухання відкрив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, відзначивши надзвичайну важливість і актуальність теми.

Далі із доповіддю виступив Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов. Він наголосив на необхідності обговорення питання ринку сільськогосподарської землі. Міністр детально зупинився на шкоді, якої завдав мораторій на обіг земель сільськогосподарського призначення.

Також із співдоповіддю виступив Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, який проаналізував ситуацію, що склалася із землею в Україні.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив, що усі виступи, які прозвучали під час слухань, будуть передані у профільний Комітет і розміщені на його сайті з метою забезпечення максимальної прозорості і висвітлення усієї широти поглядів у питанні створення ринку землі.

Організаторами слухань виступив Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.