14.01.2020 — 10:38

25 всеукраїнські змагання легкоатлетів в приміщенні «Різдвяні старти» – вдалий початок 2020 року

Це перший всеукраїнський турнір зимового сезону і чудова нагода для легкоатлетів перевірити свою форму і готовність перед командним чемпіонатом України і чемпіонатом України, за результатами яких буде сформовано національну збірну на чемпіонат світу у приміщенні (13-15 березня, м. Нанкін, Китай).

Одні з найулюбленіших вітчизняними спортсменами змагання під дахом підтвердили свій статус. І стосувалося це як зіркових імен у стартових листах, так і результатів, адже 10-11 січня всі, хто зібрався у реконструйованому київському манежі міської школи вищої спортивної майстерності на Березняках, стали свідками хороших виступів.

Найголовніша подія, яка відбулася під час цих змагань – результат Юлії Левченко у стрибках у висоту. Головними суперницями киянки у секторі були її землячка Ірина Геращенко та багатоборка з Київщини Аліна Шух.

Крім Ірини Левченко, ще ряд спортсменів змогли покращити власні рекорди, серед яких були і наші земляки. Лідер легкоатлетів Хмельниччини – срібна призерка чемпіонату світу-2019 зі стрибків у довжину Марина Бех-Романчук після тривалої змагальної перерви перевірила свої швидкісні можливості, стартувавши на 60-метрівці. У кваліфікації вона подолала цю спринтерську дистанцію з особистим рекордом за 7,47 с (попереднє досягнення-7,57 с), а у фіналі покращила його до 7,45 с, що принесло їй третє місце.

Цей результат на рівні майстра спорту є також новим рекордом області, яким з 27 лютого 1993 року володіла Оксана Остафійчук з Кам’янця -Подільського, котра пробігла тоді в манежі Броварського вищого училища фізичної культури 60-метрівку за 7,50 с. Cаме з таким часом одразу за Мариною (четвертою) фінішувала 21-річна вихованка Полонської ДЮСШ Іванна Аврамчук, яка наразі представляє столицю. 5 місце в бігу на 800 м з особистим рекордом у приміщенні (2 хв 18,45 с) посіла 16-річна полончанка Анжела Бондар. Обоє почали займатись легкою атлетикою в тренера вказаної спорт школи Лідії Івчук.

Варто відзначити, що троє вище названих стрибунок у висоту, в 2018 році перебували на навчально-тренувальних зборах у Хмельницькому. Тоді за їх майстерністю на стадіоні «Поділля» з захопленням спостерігала місцева молодь, котра лише долучилась до занять легкою атлетикою.

Віктор Флентін