26.02.2020 — 20:21

Дмитро Габінет взяв участь у відеоселекторній нараді щодо поширення коронавірусної інфекції у світі

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет взяв участь у відеоселекторній нараді щодо  поширення коронавірусної інфекції у світі та готовності систем реагування в Україні, а також роботи на державних пунктах пропуску через Державний кордон України щодо унеможливлення проникнення коронавірусу на територію держави. Провів нараду заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Заступник Міністра наголосив, що в Україні є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, 2 тисячі лікарів-інфекціоністів, 5 тисяч медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях, в інфекційних лікарнях є інфекційні бокси.

«Міністерство охорони здоров’я проаналізувало кількість тяжких випадків, які виникають у хворих з коронавірусною інфекцією – це в 20% від всіх випадків, близько 3% потребують реанімаційних заходів. Для дослідження випадків COVID-19 у Міністерства охорони здоров’я є всі необхідні ресурси. Ми забезпечені діагностичними тест-системами, вірусологічна лабораторія має діагностикуми для проведення дослідження полімеразної ланцюгової реакції», – зазначив Віктор Ляшко.

Станом на 26 лютого 2020 року в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.  У світі зареєстровано 81 005 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 762 – летальні. Одужало вже 30 109 осіб.

 

Прикордонниками відпрацьовані всі алгоритми у разі виявлення ознак захворювання – на пунктах пропуску є тимчасові ізолятори.

«У випадку виявлення ознак гострих вірусних захворювань у людини, будуть проведені додаткові необхідні дослідження. Медики та Державна прикордонна служба отримали всі необхідні алгоритми та забезпечені засобами індивідуального захисту», – додав Віктор Ляшко.

 

За матеріалами Департаменту комунікацій

Секретаріату Кабінету Міністрів України