01.04.2020 — 19:07

Хмельницький обласний центр громадського здоров’я інформує

КНП «Хмельницький обласний центр громадського здоров’я» здійснює щоденний моніторинг ситуації в області. У Хмельницькій інфекційній лікарні перебуває 51 хворий, в т. ч. 8 дітей.Наразі в закладі перебувають 20 пацієнтів з діагнозом «пневмонія» та 5 хворих на COVID-19. Іще 1 хворий знаходиться у Шепетівській ЦРЛ.

За попередню добу бригади екстреної медичної допомоги 9 разів виїжджали на виклики з приводу гострих респіраторних захворювань (ГРЗ), в т. ч. 1 раз – до пацієнта з підозрою наCOVID-19, якого госпіталізували. До ЛПЗ області з діагнозом «негоспітальна пневмонія» госпіталізовано 17 осіб. З ГРЗ ушпиталено12 людей, в т. ч. 3 – з пневмонією. Експрес-тести на грип провели 2 особам, на COVID-19 – 9 особам, 3 з яких показали позитивний результат та перебувають у важкому стані.

Моніторинг осіб, що перебувають на самоізоляції, проводиться ЦГЗ з 12 березня на основі даних лікувальних закладів первинної ланки.  Наразі на самоізоляції знаходяться 2714 осіб, загалом з початку карантину – 3762. До числа цих осіб входять як ті громадяни, що повернулися з-за кордону після 22 березня (1572) та підписали інформовану згоду про самоізоляцію, так і ті, хто з певних причин самостійно вирішив дотримуватися самоізоляції та повідомив про це сімейного лікаря. Спостереження за цими пацієнтами проводять медичні працівники територіальних центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Хмельницький обласний центр громадського здоров’я, Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації у співпраці з медичними працівниками закладів охорони здоров’я області та засобами масової інформації проводять заходи з інформування громадян щодо профілактики і запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Так, за добу відбулося 672 таких заходів, в тому числі на ТБ, радіо, надруковано публікацій у періодичних виданнях, соціальних мережах та інших засобах масової інформації.