10.04.2020 — 18:26

Робочий візит голови адміністрації Дмитра Габінета до Волочиського району

8 квітня голова адміністрації Дмитро Габінет в рамках робочого візиту відвідав Волочиський район, аби ознайомитись з діяльністю та проблемами  підприємств, установ, торговельної мережі в умовах карантину.

Розпочався візит з відвідин ТОВ «Енселко Агро» – одного з найбільших користувачів земельних паїв у Волочиському районі. У товариства тисячі гектарів землі в селах Баглаї та Бубнівка, які використовуються під посів соняшника. Керівництво ТОВ «Енселко Агро» запевнило, що посівна кампанія йде зідно з графіком. Для цього у них є сучасна техніка, якісний посівний матеріал та працівники, віддані своїй справі. Наразі, за їхніми словами, головною проблемою є засуха.

Далі Дмитро Анатолійович ознайомився з готовністю Волочиської центральної районної лікарні до прийому хворих на коронавірусну інфекцію. “Спілкуючись з головним лікарем та медперсоналом зрозумів, що лікарня готова. Не відчувається паніки, кожен на своєму місці, сформовані і забезпечені всім необхідним мобільні бригади, визначені місця обсервації. Кожен готовий виконати свій обов’язок, не зважаючи на недостатню заробітню плату, дефіцит кадрів та проблеми, пов’язані з медичною реформою”,- сказав очільник області.

Попри карантинні заходи не припиняються і дорожні будівельні роботи. Дмитро Габінет ознайомився з ходом будівництва дороги М-12, що є складовою міжнародного шляху Go Hiway. Ця ділянка від Війтівець до Тернопільської області (підрядник «ШБУ-56») є складовою коридору, що з’єднає Гданськ і Одесу і має величезне значення для економічного розвитку країни.

Також голова адміністрації відвідав Лонковецький будинок – інтернат для громадян похилого віку та інвалідів.

Окрім того, перебуваючи в районі, очільник області відвідав Війтівецьку амбулаторію загальної практики сімейної медицини, що відкрилася нещодавно.

На завершення свого візиту, Дмитро Габінет зустрівся з головою районної райдержадміністрації та міським головою, аби обговорити основні проблеми та шляхи їх вирішення.