15.04.2020 — 15:15

В області ведеться активна робота щодо протидії поширення COVID-19

До боротьби з коронавірусною інфекцією долучилося багато підприємств області. Зокрема, КП «Міськтепловоденергія», м. Кам’янець-Подільський, вже 12 років виробляє  та застосовує гіпохлорит натрію. З початком пандемії підприємство налагодило  виробництво додаткових обсягів цього дезінфікуючого розчину. Станом на 15.04.2020 року  вироблено 9450 л гіпохлориту натрію та відвантажено медичним закладам,  підприємствам та організаціям Хмельниччини для здійснення санітарної обробки вулиць, зупинок громадського транспорту, дворів, приміщень тощо.

Довідково: Гіпохлорит натрію має антисептичні та дезінфікуючі властивості. Використовується, як побутовий та промисловий дезінфектант, засіб очищення і знезараження води, окисник для деяких процесів, бактерицидний і стерилізуючий засіб, застосовується в медицині, харчовій промисловості.

За даними моніторингових спостережень, які здійснює Головне управління  Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за добу в містах та районах області проведено  1520 профілактичних та протиепідемічних заходів. Підрозділами ГУ ДСНС України у Хмельницькій області проведено санітарну обробку 51 км автомобільних доріг в містах Деражня, смт. Чемерівці, Теофіполь.

Протягом останньої доби на пунктах санітарного контролю перевірено 1395 транспортних засобів та 2172 особи, які в них перебували.

Працівниками ГУНП в Хмельницькій області складено 2 адміністративних протоколи на жителів смт. Летичів за порушення карантинних правил.

Обласним штабом з ліквідації надзвичайної ситуації ведеться робота щодо забезпечення лікувальних закладів усім необхідним. Зокрема  для КНП «Ізяславська центральна районна лікарня»: за бюджетні кошти придбано комбінезони біозахисту – 48 шт., бахіли – 500 пар, шапочки – 400 шт., халати захисні – 140 шт., маски – 1400 шт., окуляри захисні – 140 шт., респіратори – 910 шт., рукавиці – 9175 пар, деззасоби та антисептики. Також отримано спонсорську допомогу: комбінезони захисні – 112 шт., бахіли – 200 пар, халати захисні – 348 шт., маски – 1000 шт., окуляри захисні – 140 шт., дезінфекційні засоби. Дякуємо благодійникам.

Здійснюється щоденний моніторинг наявності в аптечній мережі засобів індивідуального захисту органів дихання та вживаються відповідні заходи. Станом на 15.04.2020 року в  аптечній мережі області в містах та районах  є в наявності  66 тисяч захисних масок та 1950 респіраторів.