30.04.2020 — 16:38

Брифінг голови адміністрації щодо протидії поширення коронавірусної інфекції на території області

Сьогодні черговий брифінг щодо протидії поширення коронавірусної інфекції на території області провів голова адміністрації Дмитро Габінет.

Він відмітив, що в області зберігається позитивна тенденція щодо покращення матеріально-технічного забезпечення лікарень. Зокрема, за державні кошти для потреб Хмельницької інфекційної лікарні, Славутської та Дунаєвецької ЦРЛ було придбано і передано 1050 костюмів біозахисту, 2250 респіраторів, 105 упаковок бахіл.

За кошти відповідального бізнесу – 17 моніторів пацієнта, 16 інфузійних насосів, 10 рамок дезінфекції.

Окрім того, очільник області повідомив, що сьогодні в онлайн режимі відбулося засідання бюджетної комісії обласної ради щодо перерозподілу медичної субвенції. Так, 178 тис. грн. будуть перераховані до Хмельницької інфекційної лікарні та Шепетівської ЦРЛ для виплати 300% надбавки за роботу в умовах пандемії за березень. Питання щодо виплати такої надбавки за квітень знаходиться на розгляді.

Серед іншого, Дмитро Анатолійович повідомив, що рішенням обласної комісії ТЕБ і НС дозволено органам місцевого самоврядування вирішувати питання щодо роботи ринків. За інформацією Держпродспоживслужби 4 продуктових ринки Хмельниччини готові до відкриття: два – у  Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Деражні.

Для відкриття ринку має бути сформований акт від ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області з підтвердженням, що зазначений ринок відповідає певним вимогам.

Будьте здорові. Бережіть себе і своїх близьких!