22.05.2020 — 09:00

22 травня – Міжнародний День біорізноманіття

Щороку 22 травня увесь світ відзначає Міжнародний День біорізноманіття, головним завданням якого є привернення уваги до питань збереження біорізноманіття як основи підтримки життя і засобів для існування людей.

Біорізноманіття – це різноманіття живих організмів Землі на всіх рівнях організації живого і в усіх просторово обмежених середовищах існування (наземних, прісноводних, морських). Воно відіграє важливу роль у всіх екосистемах. Не тільки в тих, які є «природними», наприклад, в національних парках або природних заповідниках, але також і в тих, які були створені та керуються людиною. Біорізноманіття є основою тих численних благ, які екосистеми надають людям.

Цього року Міжнародний день біорізноманіття проходить під гаслом «Наші рішення – в природі». Дане гасло підкреслює надію, солідарність та важливість спільної роботи на всіх рівнях для побудови майбутнього життя у гармонії з природою.

2020 рік – це рік випробувань, роздумів, можливостей та рішень. Від кожного з нас очікується, що ми будемо «будуватись краще», використовуючи цей час для підвищення стійкості націй та громад, коли ми одужаємо від пандемії.

Щорічне відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття – чудова можливість ще раз згадати про необхідність збереження біорізноманіття та усвідомити відповідальність кожної людини за збереження цієї дорогоцінної спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь.

Закликаємо усіх ще раз замислитися про необхідність збереження екосистеми.

Гармонія з природою – це гармонія з собою. Бережімо природу, частинкою якої ми є.

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації