12.06.2020 — 16:06

Бібліотека для дітей: ідеї для розвитку

Творча лабораторія, організована спільно з науково-методичним центром культури і мистецтв, була проведена в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка. Дводенні навчання відбувалися онлайн у режимі конференції на платформі Zoom.

Заступники директорів ЦБС з питань обслуговування дітей, завідуючі районними, міськими, селищними бібліотеками для дітей, центральними бібліотеками ОТГ отримали професійні поради щодо розвитку бібліотек для дітей в сучасному середовищі. У  навчаннях взяли участь 32 бібліотеки.

Професійний аналіз провела директор ХОДБ Валентина Черноус. Про формування гуманітарного простору через призму діяльності дитячих бібліотек  повідала заступник генерального директора НБУ Людмила Полікарпова. Пані Людмила відмітила активність бібліотек Хмельниччини в Всеукраїнських конкурсах та проєктах. Обговорювалися питання щодо роботи бібліотек в онлайн-просторі та технічні аспекти створення візуального контенту.

Також акцентувалася увага на проєктній діяльності, яка є одним із головних напрямків у розвитку сучасної бібліотеки. Працівники обласної бібліотеки для дітей презентували колегам нові можливості цифрової грамотності, актуальність та результативність міжнародної мобільності співпраці з Польщею, навчали створювати корисні веб-ресурси, надали пропозиції для творчого розвитку дітей.

За інформацією Хмельницької обласної дитячої
бібліотеки ім.Т.Шевченка