21.07.2020 — 08:38

Оксана Ситницька відвідала Плужненську санаторну школу-інтернат

Під час робочої поїздки на Ізяславщину заступниця голови облдержадміністрації Оксана  Ситницька спільно з радниками голови ОДА Наталією Тітовою та Павлом Івановим побувала в Плужненській сільській об’єднаній територіальній громаді, де ознайомилась із роботою Плужненської загальноосвітньої санаторної школи–інтернату І-ІІ ступенів.

Це комунальний заклад Хмельницької обласної ради, в якому навчаються та оздоровлюються діти з малими та неактивними формами туберкульозу з усієї області. Зараз в санаторній школі навчається 164 дитини  (проєктна потужність закладу – 200), наповненість закладу становить 82 %.

Це один із тих закладів освіти, щодо якого засновник має прийняти рішення про зміну його типу на один з таких, що передбачені Законом України «Про повну загальну середню освіту». Саме таке рішення нещодавно ухвалила Верховна Рада України. В іншому випадку школа має припинити роботу шляхом реорганізації чи ліквідації.

Зауважимо, що відповідно до попередньої редакції Закону України «Про повну загальну середню освіту», санаторні школи та школи-інтернати мали припинити набір учнів з 2020 року та змінити тип закладу виключно на ліцей. У Міністерстві освіти і науки кажуть, що нова редакція Закону дозволить обрати той тип закладу, що відповідає інтересам здобувачів освіти, а також при цьому сформувати освітню мережу у відповідності до потреб громади та забезпечити право дітей на освіту.

Із діяльністю Плужненської санаторної школи–інтернату Оксану Ситницьку ознайомила заступник директора з навчально-виховної роботи Тетяна Назаркова та працівники школи.  Заступниця голови ОДА оглянула територію, навчальний, спальний, медичний корпуси закладу, шкільний музей, спортивний зал та шкільну бібліотеку.

Представники педагогічного колективу закладу розповіли про напрямки освітньої діяльності, систему роботи закладу із дітьми, батьками та громадськістю. Як було зазначено, наразі остаточного рішення щодо подальшої роботи школи та її можливого профілю не прийнято, однак зміни, що нещодавно були внесені до закону, відкривають для закладу нові варіанти, які слід детально проаналізувати.

Оксана Анатоліївна наголосила, що Плужненська санаторна школа-інтернат має гарну матеріально-технічну базу, фахових педагогів, а тому потрібно докласти всіх зусиль, аби в умовах реформи освіти цей заклад був збережений та надалі надавав освітні послуги дітям.