22.07.2020 — 15:30

Відбулося засідання госпітальної ради Хмельницького госпітального округу

21 липня в актовій залі патологоанатомічного центру Хмельницької обласної лікарні відбулося засідання госпітальної ради Хмельницького госпітального округу під головуванням заступниці голови ОДА Оксани Ситницької. Засідання розпочалось з обрання заступника голови та секретаря госпітальної ради.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Косовська, презентувала план розвитку Хмельницького госпітального округу на 2020-2022 роки, який було запропоновано прийняти за основу. Розділи оголошеного плану розвитку включають:
– формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я (ЗОЗ) для гарантованого своєчасного доступу населення до послуг госпітального етапу надання медичної допомоги належної якості;
– забезпечення транспортної доступності до таких закладів в області;
– ефективне використання ресурсів ЗОЗ та залучення інвестицій для їх розвитку;
– модернізація госпітального етапу надання медичної допомоги.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Худенко доповів про плани використання приміщень колишніх закладів охорони здоров’я. Також піднімалось питання оптимізації в області певних лікувальних закладів, що потребують суттєвих змін для покращення свого функціонування.

Учасники заходу детально обговорили план розвитку Хмельницького госпітального округу на наступні два роки, висловивши свої побажання та бачення впровадження цього плану в дію відповідно до урахувань специфіки місцевості у різних частинах області. Також учасники засідання заслухали інформацію директора КНП “Хмельницький обласний серцево-судинний центр” Андрія Кланци про подальші плани розвитку закладу. Зокрема, обговорено питання щодо можливості відкриття у місті Нетішин філії Хмельницького обласного серцево-судинного центру, який буде обслуговувати пацієнтів північного регіону області.

Членами госпітальної ради було прийнято пропозицію Оксани  Ситницької щодо проведення проміжних засідань з проблемних питань діяльності закладів охорони здоров’я області.