22.07.2020 — 20:15

Ізяславщина провела в останню дорогу загиблого Героя

Війна, що сьомий рік триває на сході нашої країни, продовжує забирати найкращий цвіт нації… Не шкодуючи життя, наші відважні воїни захищають Україну, її свободу, незалежність та територіальну цілісність.  Знову страшна звістка з зони ООС прийшла на Ізяславщину: 20 липня близько 12-ої години дня під час виконання службових обов’язків загинув 26-річний військовий Василь Кравченко, старший стрілець десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти військової  частини  Збройних Сил України.

Нещодавно в домі Кравченків панувала безмежна радість – святкували весілля Василя, а сьогодні тут сум та скорбота… Молодий хлопець любив життя і багато хотів  встигнути, проте занадто рано ворожа куля обірвала його молоде життя, не давши здійснитись мріям. Для батьків він назавжди залишиться просто дитиною, а для дружини – коханим, якого втратили на жорстокій війні.

Сьогодні на подвір’ї рідної домівки воїна зібралися сотні  людей: рідні, близькі, друзі, знайомі, бойові побратими, небайдужі земляки, які прийшли провести в останню путь загиблого Героя та вклонитися його мужності й відвазі.

У свято-Миколаївському храмі міста Ізяслав Православної Церкви України було відправлено поминальну службу за загиблим Героєм. Поховали Василя Кравченка із військовими почестями на центральному кладовищі міста Ізяслав, на алеї почесних поховань.

Немає таких слів, які б зараз могли втішити родину Героя. У ці гіркі  хвилини  щиро поділяємо горе сім’ї та схиляємо голови у глибокій скорботі.  Пам’ять про Василя вічно житиме в наших серцях. Він був, є і буде справжнім сином України.

Вічна шана та доземний уклін загиблому Герою!

Герої не вмирають, їх пам’ятають ВІЧНО…

Василь Сергійович Кравченко народився 14 лютого 1994 року. Навчався в Ізяславській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 4 та Ізяславському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.О.Кушнірука.  Педагогам та однокласникам він запам’ятався товариським та активним учнем. Ще зі шкільних років хлопець ніколи не боявся взяти на себе відповідальність у вирішенні складних ситуацій. Ця риса збереглася в нього і в подальшому житті.

Василь Кравченко був мобілізований в другу хвилю, двічі укладав контакт на військову службу, перебував на сході України, захищаючи її територіальну цілісність.

Загинув 26-річний військовий унаслідок важкого поранення під час обстрілу бойовиками позицій українських військових у Донецькій області.