24.07.2020 — 16:54

40 років творчої дороги: Хмельницька обласна організація Національної спілки письменників України відзначає ювілей

Сьогодні у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулися обласні урочистості з нагоди 40-річчя з часу заснування Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України.

Подільських майстрів слова прийшли привітати представники облдержадміністрації, обласної ради, Хмельницької міської ради, які виступили з вітальним словом та нагородили почесними грамотами та подяками наших талановитих земляків: Василя Горбатюка, Ольгу Ткач, Петра Савчука, Миколу Мачківського, Анатолія Ненцінського, Ніну Шмурикову, Броніслава Грищука, Ростислава Балему та інших.

Голова Хмельницької обласної організації НСП України Петро Маліш також привітав присутніх з ювілеєм Спілки, вручив членський квиток новообраній членкині Марії Дем’янюк, відзначив творчість переможця «Коронації слова» у 2020 році Юрія Сороки та поділився планами на майбутнє. Письменники Микола Мачківський та Анатолій Ненцінський поділилися спогадами про те, як усе починалося у далекому 1980 році.

Крім того, було нагороджено лауреатів обласного дослідження «Краща книга Хмельниччини 2019 року»: у номінації «Літературно-художнє видання» – документальний роман «Вигнані з раю» автора Василя Горбатюка та видання «Чи я сторож брата свого» автора Броніслава Грищука у номінації «Художня література».

Для учасників урочистостей експонувалась книжково-ілюстративна виставка «Дивосвіт художнього слова» – видання членів обласної організації НСП України із фондів бібліотеки.

За інформацією Хмельницької обласної
універсальної наукової бібліотеки