28.07.2020 — 12:40

Рятувальники Хмельниччини ліквідували наслідки негоди: повалені дерева, зірвані дахи та підтоплені приватні домоволодіння (ВІДЕО)

27 липня, ввечері, Хмельниччиною пройшла сильна злива, яка супроводжувалася шквальним вітром 20 м/с. Протягом всієї ночі бійці ДСНС ліквідовували наслідки метеорологічних явищ на території області.

Фахівці Служби порятунку понад 10 разів виїжджали за сигналом «Тривога», саме внаслідок негоди.

Надзвичайникам довелося розкряжовувати повалені дерева які перекривали рух автотранспорту між селами Сахнівці та Махнівці Ізяславського району, та в обласному центру на вулицях: Козацька та Заводська.

Резонансний випадок трапився на вул. Проскурівській, там внаслідок сильного пориву вітру дерево впало на 4-ри поверховий житловий будинок. Бійці ДСНС додатково залучили великоваговий кран, а також авто драбину. За допомогою бензопили надзвичайники розпиляли дерево, та прибрали його з фасаду житлового будинку.

Рясна злива спричинила підтоплення присадибних ділянок та приватних домоволодінь в с.Вівся Чемеровецького району та в обласному центрі на вулицях: Плоска, Курчатова, Кооперативна, а також на провулку Дальньому. Окрім цього, на вул. Курчатова 4/3 надмірні опади спричинили підтоплення навчально-виховного комплексу №7. У всіх випадках бійці ДСНС за допомогою мотопомп проводили відкачування води. Загалом підрозділи Служби порятунку Хмельниччини відкачали понад 1000куб.м води з території приватних домоволодінь та НВК №7.

Цього ж дня, на Оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС в області надійшло повідомлення про те, що на вул. Щедріна в м. Хмельницький, внаслідок сильного пориву вітру зняло дах з двоповерхового приватного житлового будинку, внаслідок чого вода почала просочуватися до кімнат. Невідкладно до місця події прибули вогнеборці 2 Державної пожежно-рятувальної частини. На місці події надзвичайники встановили, що орієнтовна площа руйнувань становить близько 50 кв.м.

Особовим складом підрозділу було надано допомогу щодо часткової реставрації даху будинку, а також за допомогою спецінструменту було перекрито пошкоджені ділянки гідроізоляційною плівкою, для недопущення потрапляння води в середину будівлі.

Загалом на ліквідацію наслідків негоди від ДСНС залучалося 12 одиниць техніки та 49 рятувальників. На щастя, в усіх випадках обійшлося без жертв та травмувань.

За інформацією ГУ ДСНС України у Хмельницькій області