28.07.2020 — 17:08

Результати брифінгу за 28 липня. ВІДЕО

Сьогодні про ситуацію в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції під час щоденного брифінгу розповів перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

➡ станом на 12.00 в області підтверджено 1082 випадків COVID-19, одужало – 910, летальних – 23. На лікуванні перебуває 149 осіб, з них 57 лікується стаціонарно в ХІЛ, 1 людина на ШВЛ, 93 лікуються амбулаторно.

➡ нові випадки зафіксовані у містах Хмельницький, Шепетівка, Волочиському, Шепетівському, Ізяславському, Славутському, Дунаєвецькому та Ярмолинецькому районах.

➡ усі заклади охорони здоров’я, які займаються лікуванням хворих на COVID-19, уклали контракти з НСЗУ, згідно з якими протягом карантинного періоду отримують компенсації на розвиток установи та доплати своїм працівникам. Зокрема, за вказаним договором КНП “Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” за червень 2020 р. отримав 4,3 млн. грн., Хмельницька інфекційна лікарня 3,8 млн. грн.

➡ 42 заклади, які забезпечують роботу мобільних бригад, також уклали договори з НСЗУ та отримують щомісячні нарахування за кожного пацієнта хворого на COVID-19.

➡ серед закладів охорони здоров’я що надають допомогу стаціонарно – Хмельницька інфекційна лікарня, Дунаєвецька, Славутська та Шепетівська центральні районні лікарні, вони також отримують фінансування з НСЗУ за укладеними контрактами.

➡ з 27 липня запрацювала ще одна верифікована лабораторія, що виконує ПЛР – дослідження на COVID-19. Це лабораторія на базі перинатального центру у м. Хмельницький. В перший день роботи саме в ній було виявлено 3 нових випадки захворювання.

➡ з 1 серпня заклади ресторанного типу знову зможуть функціонувати у нічний час, тобто після 23:00, за умови, якщо область відповідатиме показникам  зеленого або жовтого рівня епідемічної безпеки, що визначені Кабінетом Міністрів України.