29.07.2020 — 19:05

Оксана Ситницька відвідала ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг»

28 липня заступниця голови облдержадміністрації Оксана Ситницька ознайомилася із матеріально-технічною базою ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг», що в обласному центрі. Посадовиця відвідала навчальні класи та виробничі майстерні, поспілкувалася з керівництвом закладу, обговорила питання, що хвилюють педагогічний колектив перед початком навчального року, а також організацію навчального процесу в закладі в умовах дотримання карантинних вимог.

Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг є одним з найпотужніших закладів професійної освіти області. За пів століття функціонування тут здобули професію понад 30 тисяч кваліфікованих робітників для різних галузей економіки Хмельниччини.

Тут опановують нові професійні навички не лише випускники шкіл, а й проводиться професійно-технічне навчання, перепідготовка та підвищення кваліфікації працюючих робітників та громадян, що перебувають на обліку в центрах зайнятості.

У Центрі ПТО сфери послуг готують професійні кадри для хлібопекарського та макаронного виробництва, сфери громадського харчування, швейної промисловості, сфери обслуговування, тощо. При цьому особлива увага приділяється оновленню навчальних програм та матеріальної бази, аби випускники закладу отримали  усі необхідні знання та навички, що дозволять їм працювати із сучасним обладнанням та відповідати запитам провідних підприємств області.

На базі освітнього закладу створено Навчально-практичний центр сучасних швейних технологій та дизайну, з підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Швачка», «Кравець», «Закрійник», в якому здійснюється перепідготовка незайнятого населення, підвищення кваліфікації робітників підприємств швейного напрямку, стажування та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників ЗП(ПТ)О.

Здобувачі освіти мають можливість ознайомитись та опанувати сучасні інноваційні технології виготовлення одягу, адже приміщення   НПЦ  забезпечене сучасним швейним, прасувальним, розкрійним обладнанням та конструкторсько-програмним забезпеченням САПР, “Julivi”,  що  дає  можливість учням  опановувати  навички по роботі в програмах  “Дизайн”, “Конструктор”, “Плотер”.

Ознайомившись із роботою Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг, Оксана Ситницька відзначила високий рівень матеріального забезпечення навчального процесу в закладі та зауважила, що напрямки, за якими тут здійснюється підготовка кваліфікованих працівників, є дуже важливими та перспективними для розвитку економіки області.