30.07.2020 — 16:54

Розпочато розробку регіонального плану поводження з твердими побутовими відходами Хмельницької області

30 липня 2020 року в рамках розроблення Регіонального плану поводження з твердими побутовими відходами Хмельницької області (далі – Регіональний план) проведено чергову нараду робочої групи за участю представників Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації (далі – Департамент), експерта з правових питань та місцевого координатора з розробки Регіонального плану.

Документ визначатиме правила поводження з усіма видами відходів у Хмельницькій області, поділу її на кластери, визначення розташування майбутніх полігонів, комплексів з переробки, перевантажувальних станцій.

Розробкою Регіонального плану займатиметься компанія Seureca Veolia, яка є глобальною консалтинговою інженерною компанією, що спеціалізується на управлінні ресурсами у галузі води, енергетики та відходів.

Під час наради обговорено питання збору необхідної інформації для розробки Регіонального плану, визначення завдань на найближчий час для запитів на інформацію.

Другою частиною наради було відвідування Красилівського полігону твердих побутових відходів (далі – ТПВ). Метою даного виїзду є безпосередній огляд полігону, вивчення системи збору ТПВ та небезпечних відходів міста, їх транспортування та розміщення на полігоні.

Також робоча група відвідала Хмельницький полігон ТПВ та вивчала питання щодо роботи екобуса на території міста, який приймає від населення небезпечні відходи (батарейки та акумулятори; люмінесцентні лампи; термометри та ртутьвмісні матеріали; фарби, клеї, розчинники з тарою; відпрацьовані фільтри; електричне та електронне обладнання; миючі засоби, побутову хімію (з тарою); медикаменти).

Департаментом буде продовжена робота щодо розроблення Регіонального плану у співпраці із компанією Seureca Veolia та Хмельницькою міською радою.

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації