31.07.2020 — 09:47

Рятувальники закликають дотримуватися правил безпечного дозвілля поблизу водойм

Тривожна статистика! З початку купального сезону на території Хмельницької області, а це до слова, всього за два місяці на водних об’єктах загинуло 24 людини, з них двоє дітей.

Чи не щодня рятувальники навідуються, так званих «підпільних» місць купання громадян в обласному центрі та закликають бути обережними і купатися лише у спеціальних місцях, де чергують рятувальники. Проте на свій страх і ризик, подоляни продовжують піддавати небезпеці власні життя.

Тож 30 липня фахівці Служби порятунку спільно із працівниками Патрульної поліції та журналістами черговий раз навідалися до несанкціонованих місць купання. Мета заходу – не налякати чи оштрафувати, а навчити та закликати бути свідомими.

Учасники рейдової групи з кожним відпочивальником провели бесіди, як безпечно відпочивати та як врятуватися самому чи надати допомогу людині, що тоне.

Особливу увагу рейдовики приділили людям, які відпочивали разом з малечею. Розповіли, що за дітьми потрібно пильно стежити, не дозволяти їм заходити у воду без супроводу дорослих та навчати змалку простих правил безпечної поведінки біля водойм.

Шановні громадяни!  Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає дотримуватися правил безпечного дозвілля поблизу водойм, адже це постулати, які допоможуть вберегти ваше життя та життя ваших рідних від біди.

ГУ ДСНС України
у Хмельницькій області