26.08.2020 — 17:00

На новій спортивній локації у Хмельницькому відбувся відкритий Кубок Поділля з триатлону

23 серпня, у День Державного Прапора України, у місті Хмельницькому поблизу озера в мікрорайоні Озерна відбулося справжнє спортивне свято – відкритий Кубок Поділля з триатлону серед юніорів та дорослих на спринтерській дистанції (плавання – 750 м, велозаїзд – 20 км, біг – 5 км). Змагання проводились для розвитку та популяризації триатлону. Також відібрано кращих спортсменів краю на всеукраїнські змагання.

У заході, що відбувся у місті вперше, взяли участь спортсмени з семи областей України: Вінницької, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Житомирської, Донецької та Хмельницької. Загалом 46 учасників, 25 з яких – хмельничани. Наймолодшому учаснику виповнилося 15 років, він професійно займається плаванням. Найстаршому – 54.

Склад команди: юніори – 2 чоловіки, дорослі – 4 чоловіки та тренер – представник – по 1 чоловіку. Вікова категорія учасників: чоловіки – 18-29 років, 30-39 років, 40-49 років, 50 років і старше, жінки – 18-35 років, 36 років та старше.

Захід проводився за сприяння управлінь молоді та спорту облдержадміністрації та Хмельницької міської ради, а також федерації триатлону Хмельницької області.

“Наша Федерація з триатлону дуже молода, її створено у жовтні 2019 року. Перші змагання, у зв’язку з карантином, ми провели лише у червні цього року”, – розповідає голова ГО «Хмельницька обласна федерація триатлону» Володимир Ризак. – “Учасники змагань досить сильні. Серед них є 4 майстри спорту, декілька кандидатів у майстри спорту з триатлону і багато спортсменів першого розряду. У цих змаганнях виграли не місцеві спортсмени, але наш хмельничанин Ігор Пилипщик показав достойний результат, він став п’ятим в абсолютному заліку і лише 2 хвилини програв переможцю цих змагань – Кирилу Бойку, з Донецька. Нам вдалося залучити до проведення змагань багато партнерів, в тому числі сувенірну продукцію НОК країни. Призовий фонд сьогоднішніх змагань становив 15 тисяч гривень, які ми розподілили порівну між чоловіками і жінками, відповідно до місць, які посіли спортсмени. Крім грошової винагороди, переможці отримали продукти здорового харчування та футболки від партнерів. Кубки отримали спортсмени-абсолютні переможці у шести вікових групах” .

На змаганнях з триатлону вдало дебютував член виконкому  регіонального відділення НОК, майстер спорту з легкої атлетики Андрій Мельніков, який виборов третє місце у віковій групі 40-49 років.

В наступному році у цьому затишному куточку міста Хмельницького можливе  проведення  змагань вищого рангу-етапу Кубка України з триатлону.

За інформацією Хмельницького обласного відділення національного олімпійського комітету