10.09.2020 — 16:04

Нетішинка – срібна призерка пробігу на Волині

У Луцьку 6 вересня у відбувся  п’ятий півмарафон Dmytruk Luchesk Half Marathon 2020.  Понад 700 учасників з Луцька, Нетішина, Львова, Києва, Шацька, Дубна, Рівного, Кам’янець-Подільського, Тернополя, Івано-Франківська, Володимир-Волинського та інших міст України  долали шлях  на різних дистанціях: 5, 10, 21 кілометр вулицями міста.

Окрім цього, після завершення дорослих забігів відбулися дитячі змагання. Маленькі спортсмени пробігли 100, 500 та 1000 метрів у своїх вікових категоріях. Найменші з них – лише навчилися ходити, втім, за підтримки батьків, впевнено перетнули фінішну пряму.

Забіги стартували з 9 ранку біля головного корпусу Волинського національного університету, а далі траса простягнулася до Луцького замку, центрального парку, вулиці Глушець та завершувалася на проспекті Волі. Ті, хто долали півмарафонську дистанцію, бігли два кола. Бігунам  сприяла  помірно  прохолодна погода.

У головному забігу вже не вперше найшвидшими були волиняни: Юрій Русюк , який подолав 21 км за 1 год 06 хв 54 сек, та 31-річна Оксана Оксенюк (1 год 23 хв 52 сек). Другою фінішу дісталася 39-річна Світлана Ільченко ( 1 год 31 хв 08 сек) з Нетішина, третьою стала 44-річна Світлана Станко з Рівненщини  (1 год 31 хв 35 сек). Обидві суперниці-призерки нашої Світлани тривалий період займалися бігом на професійному рівні, а вона вдало суміщає роботу, виховання дітей та захоплення легкою атлетикою,створюючи  гідну конкуренцію титулованим вітчизняним спортсменкам-аматоркам. Стоячи поруч на п’єдесталі, вони отримали окрім медалей грошові винагороди і подарунки від організаторів та спонсорів проведеного на хорошому рівні спортивно-масового заходу.