23.09.2020 — 13:59

На Хмельницькій АЕС працює робоча група з питань спорудження енергоблоків № 3, 4

Відповідно до рішення про організацію робіт підготовчого періоду будівництва енергоблоків №3, 4,  на Хмельницькій АЕС працює робоча група з опрацювання питань реалізації цього проекту. До складу групи увійшли фахівці ДП «НАЕК «Енергоатом», ВП «Атомпроектінжиніринг», ВП «Атоменергомаш», ВП «КБ «Атомприлад», АТ «Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект», ПрАТ «Юженергобуд».

Під час візиту робочої групи проведений огляд існуючих будівельних конструкцій будівель та споруд енергоблоків 3, 4 ХАЕС, об’єктів будівельної бази, наявного обладнання на складах, а також знайомство із відповідною документацією.

Варто зауважити, що з 22 вересня набув чинності Указ Президента України №406/2020 «Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики» у якому доручено Кабінету міністрів України: «внести у двомісячний строк в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроекти про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької атомної електростанції».

Довідково

Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електростанція» Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» – найпотужніше підприємство Хмельниччини.

Детальніше: www.xaec.org.ua ,  www.facebook.com/khnpp.