30.09.2020 — 14:49

Презентація проєкту “Інтерактивна вистава з елементами сенсорної терапії “Подорож до сонечка”

У Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г. Шевченка відбулася пресконференція для місцевих та регіональних ЗМІ. Учасникам заходу презентовано проєкт “Інтерактивна вистава з елементами сенсорної терапії “Подорож до сонечка”, який реалізовується за підтримки Українського культурного фонду у рамках програми “Інклюзивне мистецтво”.

Директор бібліотеки Валентина Черноус розповіла про особливості проєкту та його важливість у діяльності закладу щодо створення сприятливих умов для творчого розвитку, успішної соціальної адаптації користувачів бібліотеки з числа дітей з інвалідністю та впровадження напряму “Бібліотечна інклюзія: інформаційний світ для особливих дітей”. Представники команди − координатор Наталія Сопрук та психолог Наталія Берегова − акцентували увагу на головному результаті проєкту − створеній інтерактивній виставі та важливості поєднання сценічних процесів з використанням сенсорного обладнання, їх вплив на соціалізацію дітей. Дізналися учасники і про маленьких акторів та їхнє величезне бажання якнайкраще втілити образи своїх персонажів.

Гості пресконференції – заступник директора Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОДА Валентина Лукашук та голова Хмельницького обласного товариства Всеукраїнської організації інвалідів “СОІУ’ Анатолій Савчук відзначили роботу бібліотеки щодо участі у конкурсах від Українського культурного фонду та якісну реалізацію грантових проєктів впродовж двох років.

Після завершення розмови, відбувся передпоказ вистави “Подорож до сонечка”. Юні актори, команда проєкту та колектив бібліотеки, як і годиться на прем’єрах, почули багато гарних відгуків та оплески.