09.10.2020 — 10:04

Рятувальники Хмельниччини ліквідували наслідки негоди: повалені дерева та підтоплені приватні домоволодіння

Минулої доби на Хмельниччині вирувала негода, наслідки якої довелося ліквідувати черговим караулам ДСНС області.

8 жовтня на пункт зв’язку 12-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що внаслідок дощу забилися каналізаційні стоки та підтоплено задній двір районного універмагу на вул. Шевченка, а також приватне домоволодіння на вул. Дунайгородській в місті Дунаївці. Рятувальники, які прибули за викликом, за допомогою мотопомп відкачали понад 160 куб. м дощової води.

О 18:12 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що внаслідок сильних поривів вітру на автодорогу поблизу с.Розсоша Хмельницького району впало дерево, частково перекривши рух транспорту. Особовим складом 1 ДПРЧ за допомогою бензопили було проведено роботу з розкряжування поваленого дерева та забезпечено безперешкодний проїзд дорогою.
Вже о 19:46 черговий караул надзвичайників обласного центру знову мчав за викликом.

Аналогічна ситуація сталась поблизу с. Мацьківці Хмельницького району, де також на автодорогу впало древо, що пошкодило легковий автомобіль «Nissan» та частково перекрило рух. Бійці ДСНС за допомогою бензопили розрізали та прибрали з автошляху повалене дерево.

А на вулиці Вокзальній, що в обласному центрі, внаслідок дощу було затоплено велику територію дороги, вода вже добиралася до людських осель. Фахівці ДСНС міста за допомогою потужної перевізної мотопомпи відкачали понад 700 куб. м води.

В усіх випадках обійшлося без жертв та травмувань.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області