07.12.2020 — 21:59

Учень Славутського ліцею здобув нагороду Національного етапу конкурсу «Еко-Техно Україна 2021»

Вадим Гітченко, учень Славутського ліцею ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради, став суперфіналістом Національного етапу конкурсу «Еко-Техно Україна 2021», що проводився в рамках ІХ Фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2020.

Організатори конкурсу – Національний еколого-натуралістичний центр та Фізико-технічний інститут КПІ ім. Ігоря Сікорського. Це національний етап всесвітнього конкурсу науково-технічних проєктів для школярів ISEF, який організовують в США. Фінал конкурсу традиційно відбувається в одному з американських міст.

В конкурсі вже другий рік поспіль поєднані напрямки «Еко» й «Техно». З 177 проєктів-фіналістів цьогоріч 111 змагалися в технічній категорії, ще 66 – в категорії “Еко”. Через карантин конкурсанти представляли свої проєкти в режимі онлайн.

За результатами оцінювання журі відзначило 40 кращих технічних та 29 екологічних проєктів. Особливу увагу при оцінюванні приділяли не лише представленій роботі, а й умінню автора представити її англійською мовою, адже далі – захист проєкту в США.

У напруженій боротьбі наш юний земляк Вадим Гітченко показав високі результати, здобувши ІІІ призове місце у категорії “Матеріалознавство”. Науковий керівник учня – доцент кафедри хімії та хімічної інженерії Хмельницького національного університету, кандидат технічних наук Тетяна Іванішена.

Бажаємо Вадиму перемоги на міжнародному етапі конкурсу та нових здобутків на науковій ниві!

Джерело