11.02.2021 — 15:14

Відбулось обговорення обласної програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС

Сьогодні у Департаменті соціального захисту населення ОДА відбулося обговорення обласної комплексної програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО, операції Об’єднаних сил, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та вшанування пам’яті загиблих на 2021-2022 роки.

Очолював обговорення заступник голови ОДА Володимир Юр’єв. Також до відкритого діалогу долучилися представники профільного Департаменту, керівник Центру допомоги учасникам АТО Володимир Шрубковський, представники громадських організацій області, які здійснюють підтримку учасників АТО/ООС, представники міської влади та фахівці окремих структурних підрозділів ОДА.

На початку засідання Володимир Юр’єв закликав присутніх до активного обговорення програми, пропозицій щодо її удосконалення та висловив свою підтримку стосовно ініціативи покращення надання соціальних послуг та послуг з надання медичної допомоги для даної категорії населення.

“Ми ініціюємо звернення до профільного міністерства заради того, щоб держава посприяла покращенню пакету послуг соціальної підтримки для ветеранів та тих, хто потребує допомоги, та має проблеми зі здоров’ям. Зокрема, мова йде про виділення додаткового фінансування, що дозволить проводити реабілітаційну роботу з потерпілими на війні та на Майдані”, – зазначив Володимир Васильович.

В ході зустрічі учасники детально обговорили усі напрямки програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, висловили одноголосну підтримку щодо подальшого розгляду програми депутатами обласної ради та її реалізації в майбутньому.

Метою Програми є підвищення рівня соціального захисту учасників АТО/ООС, членів їх сімей, сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності та учасників-добровольців, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з регіональними громадськими організаціями та іншими юридичними особами. Також, створення у суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення до членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, постраждалих учасників Революції Гідності та учасників-добровольців.