10.03.2021 — 11:15

Нагороджено лауреатів обласної премії імені Тараса Шевченка

9 березня в обласній філармонії відбувся творчий вечір “Музична сповідь Кобзарю”, присвячений 207 річниці з Дня народження Тараса Шевченка – видатного українського поета, художника, політичного і громадського діяча. Під час заходу було нагороджено лауреатів обласної премії імені Тараса Шевченка.

Цьогоріч премію здобули двоє людей: Матвіюк Кузьма Іванович, член національної спілки журналістів України, репресований радянською владою за проукраїнські погляди та Семенків Інна Анатоліївна – викладач Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв.

Привітала лауреатів директор Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОДА Інна Михайлова. «Маю за честь сьогодні вітати лауреатів премії – провідних діячів культури, літератури та мистецтва. Бажаю вам творчого натхнення, невичерпної енергії та нових здобутків і перемог”, – сказала Інна Григорівна.

Довідково:

Хмельницька обласна премія імені Тараса Шевченка була започаткована 13 травня 1994 року з метою відзначення провідних діячів культури, літератури та мистецтва Хмельницької області за вагому подвижницьку діяльність, спрямовану на популяризацію української мови і літератури, розвиток образотворчого мистецтва та відродження національної культури народу, пов’язаних з життям і творчістю Тараса Шевченка. Грошовий еквівалент премії складає 10 000 гривень.