11.03.2021 — 20:41

Хмельниччина відкрита для нових та якісних підходів до навчання, – Сергій Гамалій

Сьогодні під час свого візиту на Хмельниччину Дмитро Разумков провів зустріч з ректорами вищих навчальних закладів Хмельниччини та головами студентських рад. До спілкування долучилися голова ОДА Сергій Гамалій, народні депутати України від Хмельниччини, голова обласної ради Віолета Лабазюк та інші запрошені. Зустріч відбулася на базі Хмельницького університету управління та права ім. Леоніда Юзькова.

Розпочинаючи зустріч, Голова Верховної Ради України наголосив, що державі потрібні освічені, фахові громадяни, а також важливо, аби молодь залишалася в Україні.

“Все, що ми робимо – ми робимо для дітей, щоб вони були щасливими в Україні. Для мене особисто, як і для кожного з вас, важливо, щоб вони залишалися тут. А досягти цього можна тоді, коли вони будуть бачити своє майбутнє і пов’язуватимуть його зі своєю державою”, – відзначив Дмитро Разумков.

Голова Парламенту відзначив, що саме вищі навчальні заклади формують основу, на якій базується майбутнє України. Він нагадав, що Верховна Рада нещодавно запровадила премії для випускників шкіл, які найуспішніше складуть зовнішнє незалежне оцінювання. Отримати 100 тисяч грн премії зможуть 30 випускників з найкращими результатами ЗНО. “Це стимул, щоб діти продовжували навчатися та залишалися тут”, – наголосив він.

Звертаючись до присутніх голова адміністрації Сергій Гамалій зазначив: “Хмельниччина має сильні навчальні заклади. Як наголошує Президент Володимир Зеленський, державі потрібна нова якість менеджменту. Тому Хмельниччина відкрита для нових та якісних підходів до навчання, будемо всіляко допомагати розвитку освіти та освітянам нашого регіону. Студентські спільноти, студради продукують потужні ідеї та проекти, які варто доопрацьовувати та реалізовувати в майбутньому. Тому вважаю, що студентська спільнота буде вести нас вперед”.

Окремо Голова Верховної Ради подякував програмі USAID РАДА за організацію експозиції “Рада.Інфо”, присвяченої діяльності законодавчого органу, в рамках проведення днів Парламенту на Хмельниччині.