19.03.2021 — 16:06

#EUКраїна: В Україні можна отримати безоплатну правову допомогу он-лайн

З розвитком цифрових технологій, здається, чи не кожна сфера нашого життя почала активний перехід в онлайн. Аби державний сервіс, який декларовано державою – доступ до правосуддя, – міг бути застосований кожною людиною, в якої є мобільний телефон, юридичні консультації також надаються через онлайн-системи.

В Європі, наприклад, вже давно знайдено рішення, коли кожен може отримати кваліфіковану юридичну консультацію онлайн, не виходячи з дому. В Україні такі сервіси дещо «молодші», але через це – не менш дієві.

Так, у липні 2020 року було презентовано мобільний застосунок «Безоплатна правова допомога». Це, так би мовити, «юрист у смартфоні».

Чому варто собі на смартфон встановити цей додаток?
Тому що в ньому зібрано все, що стосується послуг системи БПД:
☑️ посилання на профільний закон;
☑️ роз’яснення «первинка-вторинка»;
☑️ можна швидко з’ясувати, хто має право на вторинку;
☑️ є телефон гарячої лінії;
☑️ запит на email-консультацію під рукою;
☑️ можна дати запит на отримання адресної допомоги;
☑️ можна знайти, де найближчий центр або бюро (+карта);
☑️ є контакти центральних органів влади;
☑️ можна дізнатися, які ще ГО можуть надати правову допомогу в регіоні;
☑️ можна прочитати найактуальніші консультації з довідково-інформаційної платформи «WikiLegalAid».

Завантажити застосунок «Безоплатна правова допомога» можна у Google Play чи App Store за посиланням: https://bit.ly/3hwwgqR.

Крім того, внутрішньо переміщені особи, постраждалі від ґендерно зумовленого насильства й торгівлі людьми, ветерани АТО/ООС та члени сімей загиблих, особи з інвалідністю можуть отримати правову інформацію з широкого кола питань ще й завдяки іншому мобільному застосунку – «Твоє право».
У додатку користувач отримує покроковий алгоритм дій стосовно захисту та відновлення своїх прав, а також максимум корисної інформації та посилання на законодавчу базу. Разом із тим, застосунок «Твоє право» містить не лише правову інформацію, а й надає можливості переходу на зовнішні ресурси, наприклад на електронні державні сервіси.

Завантажити застосунок у телефон можна за цим посиланням: https://bit.ly/3iorbkE
Отже, в Україні можна отримати безоплатну правову допомогу безпечно вдома.

Більше про онлайн-правову допомогу в Україні читайте за посиланням: https://bit.ly/3tHL2RH

 ➡ Мета інформаційної кампанії EUКраїна, яка проходить з ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах, змінюючи на краще життя українців.

Це – про співпрацю заради досягнень. Те, для чого і створювався Європейський Союз.