26.03.2021 — 09:09

«Година землі 2021»

Година Землі – найбільша світова ініціатива на підтримку збереження планети та сталого використання її ресурсів. Щороку її відзначають останньої суботи березня і цьогоріч припадає на 27 березня.

Вперше подія була організована Всесвітнім фондом дикої природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році та отримала світову підтримку у 2008 році.  Тоді до заходу долучилося понад 100 мільйонів осіб у 35 країнах. У 2009 році Україна разом з 87 іншими країнами світу також взяла участь у всесвітній акції.

Метою кампанії є об’єднання зусиль для збереження природи планети Земля. Такий захід, окрім символічного вимкнення світла, ставить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина у сфері енергоефективності, ощадливого використання енергоресурсів задля подолання проблеми зміни клімату.

У Годину Землі о 20:30 вся планета символічно вимикає світло у будинках, квартирах, офісах та біля визначних місць і споруд. Вимикають також Лондонське око, театр Сіднею, єгипетські піраміди, міст Ґолден Ґейт в Сан-Франциско, Колізей у Римі. У понад 180 країнах відбуваються найрізноманітніші події: від спільних медитацій до фестивалів, еко – ярмарків та пробігів, як символи надії на активні дії кожного з нас заради сталого, дружнього до природи світу.

Закликаємо долучитися до активного пропагування кампанії з метою участі у ній мешканців Хмельниччини, що сприятиме збереженню довкілля.

Заздалегідь щиро вдячні усім містам, організаціям, навчальним закладам, державним та іншим установам області за підтримку Години Землі.

 

 

 

 

 

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології ОДА