15.04.2021 — 12:45

15 квітня – День екологічних знань

Щорічно, 15 квітня, у багатьох країнах світу відзначається День екологічних знань. Свою історію цей день веде з 1992 року. На Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, де обговорювалися проблеми навколишнього середовища, було звернено увагу на величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу для розвитку людства.

Основна мета цього свята — просувати екологічні знання та формувати екологічну культуру населення, інформувати громадськість про екологічну безпеку, про стан навколишнього середовища, а також виховати громадянина, котрий вміє мислити екологічно.

З огляду на те, що майбутнє належить підростаючому поколінню, його вмінню оцінювати ситуацію, адекватно реагувати на зміни і вирішувати проблеми, пов’язані з виживанням планети, все важливішим стає формування екологічної поведінки людини, яка базується на новому екологічному мисленні.

Варто розуміти, що День екологічних знань важливий не лише для професіоналів та волонтерів екологічної сфери, а й для кожного з нас. Адже екологічна культура — запорука збереження як планети, так і здоров’я всього людства.

 

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології ОДА